Inspectorul şcolar general adjunct al Inspecoratului Școlar Județean Suceava Ioan Puiu a făcut o serie de precizări referitoare la afirmația pe care a făcut-o în legătură cu pregătirea cadrelor didactice din județul Suceava.

Astfel, în cadrul unei conferințe de presă, profesorul Ioan Puiu a subliniat că în județul nostru sunt cadre didactice foarte bine pregătite, foarte mulţi profesori au gradele didactice I, II sau definitivatul, iar tinerii care optează pentru o carieră în învățământ sunt dornici să se implice, însă această pregătire nu trebuie confundată cu cea pentru a doua zi la cursuri.

„A nu se confunda buna pregătire a unui cadru didactic cu pregătirea de la clasă. Profesorul, când vine în faţa elevilor, trebuie să ştie exact ce are de făcut. Am văzut, am sesizat, am încercat să urnesc lucrurile din mers, vedeţi şi dumneavoastră că principiul descentralizării promovat de Ministerul Educaţiei scoate din documentele cadrului didactic foarte multe, dar nu și pregătirea pentru oră. Clar. Cei care se simt vizaţi au reacţionat, însă oamenii serioşi, care-şi fac treaba, nu”, a subliniat inspectorul școlar general adjunct Ioan Puiu.

Profesorul a subliniat că o săptămână de muncă însumează 40 de ore, iar la clasă profesorul stă 18 ore pe săptămână, ceea ce înseamnă că restul timpului trebuie dedicat pregătirii pentru întâlnirea cu elevii la cursuri.

Un alt lucru pe care l-a punctat inspectorul Puiu se referă la faptul că dascălul trebuie să facă activitatea de la clasă la cel mai înalt nivel, acest lucru generând rezultate bune ale elevilor.

„În primul rând, eu m-am gândit la elevul care vine la şcoală şi căruia trebuie să i se ofere totul. S-a supărat lumea pentru ceea ce am spus, dar câştigul îl va avea elevul. Aş fi bucuros să nu se justifice acest procent şi m-ar durea inima imens să văd că procentul este mai mare”, a explicat Ioan Puiu, care a mai adăugat că în viitorul apropiat va face o evaluare a dascălilor pentru a putea face un raport bazat pe cifre.

Adjunctul IȘJ  a subliniat că directorii unităților școlare trebuie să verifice modul în care cadrele didactice care se pregătesc pentru orele de curs.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.