Violeta Țăran, primarul comunei Berchișești, a declarat că cetățenii comunei vor intabula gratuit imobilele și terenurile pe care le dețin.

„Comuna Berchişeşti este una dintre primele localităţi din România care a semnat recent un contract de finanţare pentru a beneficia de Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară, finanţat de către Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Obiectivul acestui Program constă în înregistrarea gratuită a imobilelor din toată ţara în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară”, a declarat Violeta Țăran.

Violeta Țăran

Edilul a subliniat că imediat după semnarea contractului, specialiştii de profil s-au deplasat deja în comuna Berchişeşti, unde, în colaborare cu Primăria, au început primele pregătiri în vederea demarării operaţiunii propriu-zise de cadastrare.

„Programul are drept scop intabularea gratuită a tuturor imobilelor şi terenurilor deţinute de către locuitorii comunei Berchişeşti. Finanţarea, asigurată din bugetul de venituri proprii al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, va sprijini procesul de restituire a proprietăţilor, conform legislaţiei speciale, pe de o parte, şi, pe de altă parte, va soluţiona situaţiile suprapunerilor de terenuri, precum şi neclarităţile legate de stabilirea unor amplasamente legale şi a delimitării terenurilor proprietate a statului”, a mai declarat primarul comunei Berchișești.

Violeta Țăran (2)

Programul de măsurători şi intabulare gratuită a terenurilor din comuna Berchişeşti urmează a fi finalizat anul viitor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.