Joi, 24 noiembrie, ora 12:00, la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava va avea loc o întâlnire cu profesorul Mircea Ignat.

Este al cincilea eveniment care se înscrie în seria de manifestări „Omul şi cartea”, organizate de către colectivul bibliotecii universitare sucevene. Întâlnirea va avea loc în sala de lectură a Bibliotecii universității, corpul E, parter.

Profesorul și muzeograful Mircea Ignat îi va avea ca invitați speciali pe doctor Bogdan Petru Niculică, arheolog la Muzeul Bucovinei, conferențiar universitar doctor Dumitru Boghian, Facultatea de Istorie și Geografie, lector universitar doctor Sorin Ignătescu, prodecanul Facultății de Istorie și Geografie și lector universitar doctor Vasile M. Demciuc, Directorul Departamentului de Științe Umane și Social-Politice.

La întâlnire sunt așteptați să participe foștii studenți, masteranzi și colegi de la Facultatea de Istorie și Geografe, studenți de la facultățile de științe umaniste și tehnice, precum și cadrele didactice universitare și din preuniversitar, colaboratorii și prietenii de la Muzeul Bucovinei.

Profesorul Mircea Ignat s-a născut în vremea celui de-al Doilea Război Mondial, la 20 noiembrie 1942, în orașul Suceava. Aproape douăzeci și cinci de ani (în perioada 1967-1991), Mircea Ignat a desfășurat o intensă activitate de muzeograf la Muzeul Județean Suceava, apoi, în anii 1991-2010 a fost titular al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, ca lector și conferențiar universitar la Facultatea de Istorie și Geografie.

ignat-foto-usv

Domeniile de competențe didactice sunt Istoria Universală Veche, Arheologie Generală, Epigrafie Latină, Istoria Imperiului Roman. În perioada 1967-2006 a participat, în calitate de coordonator și colaborator, la peste 30 de șantiere arheologice.Activitățile de cercetare s-au concentrat pe diverse aspecte ce țin de arheologia privitoare la Epoca Bronzului, Epoca Fierului și Epoca Romană. Alături de cercetările arheologice de teren, conferențiarul universitar doctor Mircea Ignat s-a dedicat demersului publicistic, tipărind cărți de specialitate, cursuri universitare, numeroase studii și articole științifice în revistele de specialitate. De-a lungul îndelungatei și frumoasei sale cariere, a deținut mai multe funcții, între care cele de muzeograf principal, șef de secție la Muzeul Județean Suceava, secretar științific al Facultății de Litere și Științe, șef al Catedrei de Istorie a Facultății de Istorie și Geografie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.