Ministerul Apelor şi Pădurilor, cu sprijinul organizatoric al Prefecturii Suceava, va organiza în data de 24.02.2018 în Municipiul Suceava,  de la ora 10, o întâlnire de lucru cu reprezentanţi ai proprietarilor de păduri, administratorilor de păduri, ai sectorului  de exploatare a lemnului, industriei  de prelucrare primară şi industriei mobilei, din Regiunea  de Dezvoltare Nord –Est.

Ședința de la Suceava face parte dintr-un șir de patru Consultări regionale, care au început la Bistrița în data de 17.02.2018 și vor continua în luna martie  la Argeș și Vâlcea.

Ministerul organizează aceste întâlniri pentru a surprinde  specificitatea diferitelor regiuni  istorice și a identifica problematica curentă cu care se confruntă cei care activează în administrarea și exploatarea pădurilor, respectiv industrializarea lemnului.

Consultările regionale vor fi urmate de ședințe de lucru la nivel național, la care vor fi invitați să participe reprezentanți ai ONG-urilor de mediu, organizațiilor naționale reprezentative din silvicultură și industria lemnului, reprezentanți ai Gărzilor Forestiere.

În urma acestor consultări vor fi identificate prioritățile pentru inițierea politicilor  publice pentru domeniul pădurilor și soluții alternative, urmând a fi inițiate analize aprofundate și studii de impact pentru aceste politici.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.