Marti, 7 iulie, Nicolae Timofti, Presedintele Republicii Moldova, va primi din partea Universitatii „Stefan cel Mare” din Suceava titlul de Doctor Honoris Causa pentru merite deosebite in promovarea parcursului de integrare europeana a Republicii Moldova, pentru aprofundarea relatiilor dintre Republica Moldova si Romania, precum si pentru atentia pe care o acorda educatiei si formarii tinerei generatii. La ceremonia de decernare a titlului va participa si Klaus Werner Iohannis, Presedintele Romaniei.

Senatul Universitatii sucevene a decis acordarea acestui prestigios titlu presedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, in anul 2013, la propunerea Facultatii de Stiinte Economice si Administratie Publica. La ceremonie va participa si presedintele Romaniei, Klaus Werner Iohannis. Cu aceasta ocazie, cei doi sefi de stat vor purta discutii bilaterale, vor participa la o conferinta de presa comuna, vor vizita campusul USV, precum si unele obiective istorice din municipiul Suceava.
Rectorul Universitatii „Stefan cel Mare” din Suceava, Valentin Popa, este convins ca decernarea titlului de Doctor Honoris Causa, presedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, va reprezenta o dovada in plus a sustinerii de catre mediul universitar romanesc a procesului de apropiere si integrare a acestei tari in Uniunea Europeana.
La evenimentul de pe 7 iulie vor participa 21 de rectori ai unor universitati de stat din Romania, reprezentanti ai Ministerului Educatiei, autoritati locale.
Deschiderea oficiala, va avea loc marti, la ora 12, pe Esplanada Corpului A al Universitatii din Suceava. La 12.45 va incepe festivitatea de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa presedintelui Timofti. Apoi, cei doi presedinti vor vizita campusul USV, vor participa la o expozitie de drapele si medalii, organizata de Nicolae Timofti. In jurul orei 16.00, cei doi sefi de stat vor vizita Cetatea de Scaun a Sucevei, iar la ora 17.00 este programata plecarea celor doua delegatii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.