În timp ce Călin Popescu-Tăriceanu anunţa începerea procedurii de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, fostul lider liberal, Crin Antonescu, şi preşedintele PDL, Vasile Blaga, puneau ţara la cale, într-un restaurant din Capitală.

Se pare că cei doi lideri politici nu au dorit să fie zăriţi împreună, căci fotoreporterii ZIUAnews i-au surprins pe cei doi ieşind separat din local, la distanţă de câteva minute unul de celălalt.

Preşedintele Senatului vorbea despre o eventuală declanşare a procedurii de suspendare a lui Traian Băsescu încă de acum o lună. Însă lucrurile s-au concretizat abia la finalul săptămânii trecute, când Partidul Liberal Reformator (PLR) a dat publicităţii o scrisoare potrivit căreia preşedintele formațiunii, Călin Popescu-Tăriceanu, solicită demararea suspendării şefului statului din mai multe motive, printre care şi implicarea fratelui preşedintelui în „fapte de corupţie extrem de grave”.

Zvonurile despre iniţiativa lui Tăriceanu au început să circule prin cercurile politice cu ceva timp înainte ca documentul să fie dat publicităţii şi înainte ca preşedintele Senatului să înceapă strângerea de semnături necesare demersului său şi întâlnirile cu liderii grupurilor politice, Blaga şi Antonescu s-au întâlnit să discute problema.

Astfel că joi, pe la orele prânzului, cei doi politicieni s-au îndreptat către un restaurant mai dosit, de pe o străduţă din proximitatea Parcului Kiseleff – un local situat, de altfel, destul de aproape de sediul liberalilor – unde au stat mai bine de o oră.

După un timp, Crin Antonescu a ieşit din restaurant acompaniat doar de o gardă de corp, fostul preşedinte al Senatului beneficiind de serviciile SPP încă un an după încetarea mandatului.

Politicianul a făcut câţiva paşi aruncând câteva priviri în stânga şi-n dreapta, apoi a plecat cu maşina într-o direcţie necunoscută.

La scurt timp după ce fostul lider liberal s-a făcut nevăzut, din acelaşi restaurant a ieşit, îngândurat, Vasile Blaga, de asemenea însoţit doar de un aghiotant.

Blaga: „Nu am nimic de spusˮ

Contactat de reporterii ZIUAnews, Vasile Blaga a refuzat să facă vreun comentariu legat de întâlnirea cu fostul lider liberal. „Nu dau socoteală nimănui cu cine mă întâlnesc. Nici nu confirm întâlnirea, nici nu o deconfirm. Nu am nimic de spus”, a afirmat preşedintele PDL.

Până la închiderea ediției, Crin Antonescu nu a putut fi contactat.

Însă, la începutul acestei săptămâni, atât Vasile Blaga, cât şi Crin Antonescu au declarat că nu îl susţin pe Tăriceanu în demersul său. Mai mult, Antonescu l-a criticat pe președintele Senatului, afirmând că face „un circ electoral jalnic” prin suspendarea lui Traian Băsescu.

Negocieri pentru susţinerea lui Iohannis?

Deşi preşedintele PDL nu a dorit să se ştie despre întâlnirea sa cu Antonescu, se pare că nu doar suspendarea preşedintelui Traian Băsescu a fost pusă pe tapet de cei doi politicieni.

Un alt subiect sensibil pentru cei doi ar putea fi chiar susţinerea lui Klaus Iohannis la alegerile din noiembrie, în privinţa căreia Antonescu şi-a schimbat poziţia de la o zi la alta.

Dacă în urmă cu o lună afirmase că nu ştie dacă îl va vota pe candidatul Alianţei Creştin-Liberale (ACL) la prezidenţiale, pe motiv că nu îl cunoaşte şi nu-şi propune să-l susţină în campanie, pentru că nu doreşte să sară „în cârca” lui Iohannis pentru a-l trage în jos – în condiţiile în care a fost plasat cu mult sub actualul lider PNL în sondajele interne ale formaţiunii – nu de aceeaşi părere este în prezent. Zilele trecute, Crin Antonescu a declarat că îl urmăreşte cu interes pe actualul preşedinte PNL, sperând să-i poată acorda votul său. „Îl urmăresc cu atenție pe Klaus Iohannis. Este un candidat căruia sper să-i pot acorda votul meu, dar nu e obligatoriu. Am speranța că are o șansă la votul meu”, a spus fostul preşedinte PNL, într-o intervenţie telefonică, la un post de televiziune.

sursa: ziuanews.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.