Astăzi, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a întâlnit cu ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, iar împreună cu fermierii din județul Suceava au purtat discuții în cadrul unei întâlniri ce a avut loc la Consiliul Județean Suceava.

Una din problemele sesizate de Gheorghe Flutur se referă la întârzierea plății subvențiilor către fermieri.

„Soft-ul de pe calculator nu are niciun an vechime, iar cu acest program s-a întârziat foarte mult și ne vom trezi cu subvenții plătite după 6-7 luni pe vegetal și după un an de zile pe zootehnie. Am întrebat și am sesizat de multe ori faptul că pe zootehnie se blochează foarte des soft-ul. Este o problemă și sper să găsim cât de curând și o rezolvare”, a declarat președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur.

IMG_5360

Actualizarea bazei de date de către APIA, o altă problemă a fiermierilor

De asemenea, a precizat președintele CJ, actualizarea bazei de date de către APIA reprezintă o altă mare problemă pentru fermierii suceveni.

„Este o problemă legată de actualizarea bazei de date, deoarece nu este bine precizat anul de referință. Oamenii spun că au zece vaci, însă, dacă veterinarul l-a trecut la început cu doar cinci vaci pentru că atâtea avea atunci, doar pe cinci va lua subvenții. Am sesizat de multe ori această problemă la ministerul Agriculturii. Trebuie să se actualizeze baza de date și să rezolvăm această problemă cât mai repede, pentru că nu este corect că țăranul să ia subvenții doar pe cinci vaci și el să aibă zece acasă. Este nedrept pentru cei care au avut curajul să investească în agricultură, în zootehnie”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.