Ca orice alt joc din cazino și Pokerul are o întreagă poveste în istoria jocului care l-a făcut să fie unul dintre cele mai jucate jocuri de noroc din lume. De-a lungul timpului, regulile jocului de Poker au suferit foarte multe modificări și în timp ce în unele părți ale globului, jocul de Poker era schimbat, în alte zone s-a conservat chiar în forma sa incipientă. Dar pentru a deveni jocul popular de care ne bucurăm astăzi, a trebuit să se adapteze extrem de bine la toate jocurile care au apărut între timp în sfera de gambling, la preferințele jucătorilor și la toate mofturile pe care cazinourile și cadrele legislative le-au impus de-a lungul timpului.

Organizarea jetoanelor

Începând de la intrarea în cazino, de la numărarea jucătorilor, organizarea turneelor și până la descinderile care au loc în momentul în care unii jucători pierd bani chiar și la un Admiral Bonus, jocul de Poker are foarte multe reguli și elemente ce țin organizarea unui joc de calitate. Iar primul element pe care îl vei vedea și cu care vei intra în contact, chiar de la primul tău contact cu jocul, sunt jetoanele sau chipsurile pe care jucătorii le folosesc pentru a paria în fiecare rundă și care reprezintă principalul obiectiv al fiecărui jucător. Organizarea chipsurilor este un proces care revine fiecărui jucător în funcție de preferințe și mod de joc. Cu cât te organizezi mai bine, cu atât vei putea să practici un Poker corect.

Poate că nu arată ca banii cu care ești obișnuit în viața de zi cu zi, dar ei cu siguranță reprezintă chiar banii pe care îi pierzi și câștigi la fiecare rundă. Astfel, ar trebui să îi tratezi cu respect și să nu îți înjosești chipsurile deoarece ele sunt cele care merită prețuite. În fond, tu joci doar pentru a acumula cât mai multe chipsuri. Un bun mod pentru a organiza chipsurile este de la mare la mic, în grămezi de câte 5 sau 10 jetoane. Astfel, vei putea plasa pariuri destul de repede și vei recunoaște destul de repede unde sunt jetoanele potrivite pentru pariul tău.

Dacă unii jucători îți cer ajutorul, ar trebui să îi ajuți deoarece în final, o vei face tot pentru avantajul tău. Dacă aceștia nu au chipsurile organizate la vedere, nu îți vei da seama cât de multe chipsuri au și cât trebuie să le ceri. În același timp, nu știi nici cât de tensionați sunt sau cât de mult contează pentru ei un anumit pot. Acestea fiind spuse, organizarea jetoanelor este un proces ce trebuie îndeplinit atât de tine, dar și de către jucătorii tăi.

Nu mânca la masa de joc

Mâncatul la masa de joc se poate întâmpla din consecința a două acțiuni independente. Fie ți-ai cumpărat ceva de la restaurantul cazinoului, fie ai primit o masă gratuită pentru că ai cheltuit destul de mult sau ai stat deja ore în șir în cazino. Sfatul nostru este să nu mănânci în timpul jocului, iar dacă o faci, asigură-te că jocul se află într-o pauză organizată. Motivele sunt de ordinul zecilor, dar gândește-te în primă fază la consecințele pe care le-ai putea resimți și tu dacă unul dintre adversarii tăi ar meste și mânca cartofi prăjiți la masa de joc. Runda următoare, este posibil să primești o pereche de cărți unsuroase sau bucăți de mâncare vor ajunge pe masă, forțând dealerul să curețe.

Un alt motiv pentru care mâncatul nu este tocmai ceva ce trebuie să faci la masa de joc este respectul pe care îl porți pentru jucătorii de la masă. Mestecatul cu gura deschisă sau zgomotul pe care îl faci doar cu ustensilele de mâncat este unul foarte supărător. Nu ți-ar plăcea ca adversarul tău să plimbe o furculiță deasupra mesei în timp ce îți cere un pariu de jumătate de pot.

Nu da sfaturi

Crezi că vreunul dintre oamenii care joacă la masa ta, are nevoie de sfaturile tale? În primul rând, în momentul în care un jucător vrea să ofere sfaturi celorlalți jucători, acesta pare că îi tratează pe adversarii săi cu un aer superior. Este cel mai rău lucru pe care îl poți face atunci când te joci Poker. Nimeni nu are nevoie să audă că tu te crezi mai bun decât ceilalți deoarece fiecare jucător este acolo pentru a face performanță sau pentru a-și încerca propriile strategii. Dar în cele din urmă, de ce ai putea să oferi sfaturi având în vedere că Pokerul nu este un joc de echipă, iar fiecare jucător este un adversar redutabil.

Nu te plânge

Fiecare jucător a câștigat foarte mulți bani, dar în același timp, fiecare jucător a și pierdut foarte mulți bani în încercarea de a pune mâna pe premiul cel mare. În momentul în care ai pierdut un pot mare sau ai pierdut o finală, nu începe să te plângi deoarece fiecare jucător de lângă tine se află în poziții asemănătoare. Fiecare a plătit intrarea la turneu și fiecare dintre jucători a câștigat sau a pierdut mâini asemănătoare la un moment dat.

Nimănui nu îi place un jucător plângăcios și nu trebuie să îți plângi de milă dacă ai pierdut. Acest lucru este specific unui jucător începător sau cel puțin unui amator.

Concluzie

Regulile nescrise din Poker sunt mult mai diferite decât regulile oficiale, prin urmare, cu cât devii mai experimentat, cu atât vei fi mai capabil.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.