În lanțul de manifestări culturale prilejuit de celebrarea Zilei Europei, Uniunea Polonezilor din România, Instituția Prefectului, Consiliul Județean – Departamentul pentru relații interetnice și Centrul Cultural Bucovina au organizat o expoziție, al cărei vernisaj a avut loc pe data de 6 mai, la Casa Prieteniei din Suceava.

În prezența prefectului Florin Sinescu, a președintelui CJ Cătălin Nechifor și a consulului ucrainian la Suceava, Vasyl Boiechko, vicepreședintele Uniunii Polonezilor din România, Cazimir Longher și Stanislava Iachimovschi, presedinta filialei județene a aceleiași organizații, au vorbit despre sensurile expoziției și au mulțumit artiștilor, prezenți cu toții în sală, pentru aportul lor.

După partea oficială a vernisajului, conf.univ.dr. Sabina Fînaru a vorbit celor prezenți despre calitățile lucrărilor prezentate. Ideea care se desprinde din organizarea acestei expoziții este că Bucovina este în mic precursoarea Comunității Europene, deoarece în acest teritoriu au conviețuit relativ pașnic multe naționalități și asta nu doar câteva zeci de ani, ci secole. Ca o confirmare a sloganului C.E. – uniți în diversitate – expoziția care dă titlul acestui articol reunește lucrările a 10 plasticieni bucovineni de diferite apartenențe entice, în scopul de a demonstra că ARTA este egalizatoare, necesar fiind numai talentul.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.