Bercea Mondial și clanul lui de interlopi din Olt au scăpat prin prescripție de un „tun” de 1 milion de euro, după ce procurorilor DIICOT Craiova le-a luat 9 ani să-i trimită pe toți în judecată pentru evaziune fiscală și spălare de bani, iar atunci când în sfârșit au ajuns în fața Tribunalului judecătorul a dispus de două ori restituirea cauzei la parchet pe motiv că acuzațiile nu sunt suficient de clare, notează ziare.com.

Văzând că magistratul nu e convins de ansamblul probator, pe parcursul judecății au început și interlopii lui Bercea Mondial să susțină că ei nu înțeleg de ce au fost trimiși în judecată.

Avocații au căutat în jurisprudența europeană și au găsit o hotărâre a CJUE din 21 octombrie 2021 potrivit căreia normele europene „trebuie interpretate în sensul că se opun unei legislații naționale care nu prevede o cale procedurală ce permite să se remedieze după ședința preliminară într‑o cauză penală neclaritățile și lacunele din conținutul rechizitoriului care aduc atingere dreptului persoanei acuzate de a i se comunica informații detaliate cu privire la acuzare”.

Bercea Mondial, interlopul „încuscrit” cu politicienii PDL

Atât de mult au durat discuțiile cu privire la acest aspect, încât judecătorul Cătălin Nicolae Chircuşi de la Tribunalul Olt a constatat intervenția prescripţiei și a dispus încetarea procesului penal cu privire la interlopul Sandu Anghel, zis „Bercea Modial” și a altor 17 inculpați dintr-un dosar al DIICOT pe care oricum se „codea” să-l judece încă din faza de cameră preliminară.

Este vorba despre un dosar în care Bercea Mondial era deferit justiției alături de Marin Chitea, om de afaceri și fost politician PDL Olt, naș al unui nepot al lui Sandu Anghel. Marian Chitea a fost director la Hidroserv Olt, director la Servicul de Integrare Europeană al CJ Olt și subprefect.

Reamintim că relațiile de rudenie ale lui Bercea Mondial s-au întins până la fratele fostului președinte Traian Băsescu, Mircea, care este de asemenea unul dintre nașii interlopului „Mondial”.

Faptele au avut loc în perioada 14.05.2007- 31.01.2011, când oamenii lui Bercea Mondial au desfășurat tranzacții fictve cu 20 de autoturisme de lux prin firmele lor și ale afaceristului Marian Chitea, în scopul diminuării obligațiilor de plată la bugetul de stat, prejudiciul total ridicându-se la peste 1 milion de euro.

Citeşte aici articolul integral.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.