Locuitorii comunei Crucea beneficiază, pe lângă alte facilități, de acces gratuit la Internet WiFi în mai multe spaţii publice din localitate, urmare a unui proiect care a fost finalizat cu succes de curând.

Edilul comunei, Dorin Rusu, a accesat proiectul WiFi4EU și a obținut o finanțare de 15 000 de euro, bani cu care s-au instalat rețele de Internet în centrul comunei Crucea, la cele două școli existente și la Căminul Cultural.

Tot de acest proiect beneficiază și locuitorii din satul Cojoci- Școala Gimnazială și locuitorii din Satu Mare- Biserica din Satu Mare.

„Internetul este astăzi un serviciu absolut necesar în tot ceea ce înseamnă tehnologia modernă, de aceea la apariția primei sesiuni de depunere am reușit să accesăm fondurile europene necesare implementării acestui proiect”, a declarat primarul comunei.

Având în vedere așezarea geografică a comunei Crucea și întinderea acesteia, nu toți cetățenii pot accesa Internet gratuit de acasă. Pentru ceilalți care reușesc să se conecteze, accesul la reţeaua WiFi4EU este gratuit, echipamentele folosite pentru acest serviciu fiind de cea mai bună calitate, capabile să asigure o conectivitate de mare viteză utilizatorilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.