Senatoarea PNL, Vasilica Steliana Miron a formulat în luna martie o interpelare către Ministerul Mediului, în legătură cu monitorizarea poluării cauzată de către firmele austriece Egger România, aflate pe platforma industrială din apropierea municipiului Rădăuţi.

Tot în luna martie, senatoarea PNL le-a solicitat colegilor din Comisia de Mediu să ceară explicaţii instituţiilor abilitate.

Astfel, marți, 21 aprilie, Florin Diaconu, comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu a venit în faţa Comisiei pentru a răspunde întrebărilor legate de situaţia de la Rădăuţi, iar Steliana Miron a avut ocazia să-i transmită nemulţumirile oamenilor.
Aceasta s-a referit la situaţia reală din oraş, dar și la suspiciunile privind rezultatele reale ale monitorizării poluării în condiţiile în care firma privată care face monitorizarea este selectată şi plătită tot de Egger .
În acest sens, senatoarea Miron, a primit promisiunea că se vor face verificări şi că, peste două săptămâni vor veni cu rezultatele.
În plus, vor fi invitaţi şi responsabilii de la Agenţia pentru Protecţia Mediului, instituţie care are atribuţii în domeniu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.