În cele două zile ale sfârşitului de săptămână pompierii militari suceveni au fost solicitaţi să intervină la un număr de trei incendii care au afectat gospodării ale populaţiei, o intervenţie de deblocare a persoanelor rămase blocate întru-un lift, o intervenţie de salvare a unui animal şi o intervenţie de recuperare a unui cadavru. Asta arată comunicatul de presă pe care cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă l-au trimis.

Aşadar, vineri Detaşamentul Suceava a fost solicitat să intervină pentru deblocarea unui lift în cabina căruia se aflau trei persoane blocate, într-un bloc de pe strada Ana Ipătescu din municipiu. Militarii s-au deplasat la locul intervenţiei cu o autospecială pentru descarcerare şi cu ambulanţa SMURD, încadrate cu 6 subofiţeri şi cu ajutorul accesoriilor din dotare au reuşit în scurt timp să salveze persoanele aflate în cabina liftului. Sâmbătă, la Câmpulung Moldovenesc a fost solicitat să se intervină pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit în comuna Vama, la o gospodărie aparţinând de L.V. Militarii s-au deplasat la locul intervenţiei cu două autospeciale încadrate cu 7 subofiţeri şi au constatat faptul că ardea  interiorul unei camere aflate la etajul casei de locuit, pe o suprafaţă de aprox. 16 mp., cu pericol de propagare la întreaga gospodărie. Au ars planşeul locuinţei pe o suprafaţă de aprox. 16 mp., mobilierul şi electrocasnicele din încăpere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic al curentului electric provenit de la un conductor electric defect. Din fericire nu s-au înregistrat victime. Misiunea pompierilor s-a încheiat la ora 13.33.

La ora 17.03, militarii Detaşamentului Fălticeni au fost solicitaţi să intervină pentru recuperarea unui cadavru din râul Siret, în zona localităţii Probota. Militarii s-au deplasat la locul intervenţiei cu o autospecială încadrată cu 3 subofiţeri, şi au reuşit cu ajutorul accesoriilor din dotare să recupereze persoana decedată, un bărbat în vârstă de 47 de ani. Misiunea pompierilor fălticeneni s-a încheiat la ora 21.05.

La ora 18.19, Detaşamentul Suceava a fost solicitat să intervină pentru salvarea unui animal (bovină) căzut într-un beci în localitatea Siminicea, la o gospodărie aparţinând de C.D. Militarii s-au deplasat la locul intervenţiei cu o autospecială încadrată cu 4 subofiţeri şi au constatat faptul ca bovina era cazută într-un beci de aprox. 2 m. adâncime, fără posibilitate de a ieşi. Cu ajutorul accesoriilor din dotare militarii au reuşit salvarea animalului. Misiunea pompierilor s-a încheiat la ora 21.20.

La ora 20.07, Detaşamentul Vatra Dornei a fost solicitat să intervină pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinţă de pe strada Bârnărel din localitate, aparţinând de I.A. Militarii s-au deplasat la locul intervenţiei cu o autospecială încadrată cu un ofiţer şi cinci subofiţeri şi au constatat că ardeau aprox. 8 mp. din peretele locuinţei şi aprox. 3 mp. din planşeul acesteia, cu pericol de propagare la întreaga gospodărie. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, misiunea pompierilor încheindu-se la ora 22.08. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scânteile provenite de la un coş de fum deteriorat. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

La ora 21.40, Detaşamentul Suceava a fost solicitat să intervină pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinţă de pe strada Parcului din municipiu, aparţinând de C.D. Militarii s-au deplasat la locul intervenţiei cu o autospecială încadrată cu 5 subofiţeri şi au constatat că ardea funinginea din interiorul coşului de fum, cu pericol de propagare la acoperişul locuinţei. Militarii au reuşit lichidarea incendiului în limitele găsite. Cauza probabilă de producere a acestui eveniment a fost stabilită ca fiind scânteile care au condus la aprinderea funinginii din interiorul coşului de fum necurăţat. Misiunea pompierilor s-a încheiat la ora 22.15.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.