Minorităţile religioase sunt persecutate, supuse atacurilor violente, încarcerate, torturate şi lipsite de drepturile fundamentale ale fiinţei umane, susţine o importantă organizaţie care activează pentru apărarea drepturilor minorităţilor.

„Intoleranţa religioasă este noul rasism”, a declarat Mark Lattimer, directorul Grupului Internaţional pentru Drepturile Omului (MRG).
„Multe comunităţi care au înfruntat discriminarea rasială timp de zeci de ani sunt vânate acum din cauza religiei lor”, a mai spus Lattimer.
Minorităţile religioase din Asia de Sud sunt confruntate, în ultimele luni, cu atacuri violente şi diverse forme de persecuţie, în condiţiile în care autorităţile guvernamentale închid ochii faţă de creşterea grupărilor naţionaliste şi radicale, responsabile pentru astfel de fapte.
India este aspru criticată în raportul publicat de Grupul Internaţional pentru Drepturile Omului, pentru că, în ciuda garanţiilor constituţionale privind drepturile minorităţilor, multe grupuri minoritare suferă de pe urma încălcării flagrante a drepturilor. Creştinii şi musulmanii din India trăiesc permanent sub ameninţarea din partea extremiştilor naţionalişti hinduşi, în special în rândurile păturilor sărace şi marginalizate ale societăţii.
„În unele state sud-asiatice, autorităţile regionale sau naţionale susţin activ grupările extremiste, în timp ce în alte state, autorităţile închid ochii faţă de influenţa lor crescândă”, a declarat Shobha Das, director de programe MRG.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.