Datorită pestei porcine africane din Ucraina, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, au fost confiscate produsele de origine animală. Acestea sunt depozitate într-un spațiu special amenajat, urmând apoi a fi incinerate.

Contactat telefonic, doctorul Ioan Corduneanu, șef DSVSA a declarat că „între DSVSA și PCTF Siret există un protocol care prevede că orice produs de origine animală, în special produsele din carne, sunt confiscate”.

Acesta a mai precizat și faptul că aceaste acțiuni se desfășoară din luna decembrie. La graniță, Poliția de Frontieră și Vama cunosc această problemă, iar în urma a trei  confiscări, nu mai intră nimeni cu produse alimentare în țară. Tot ce este de intrat în țară se verifică, iar intrarea porcului este interzisă.

Virusul pestei porcine poate determina pagube importante crescătorilor de animale, dar și economiei naționale. Împotriva acestui virus nu există vaccin, toți porcii bolnavi fiind eutanasiați, proprietarii primind despăgubiri pentru pierderile suferite. De precizat că virusului pestei porcine nu este transmisibil la om.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.