La sfârșitul săptămânii trecute, la Der Bautischler, meniu de zile mari, de sărbătoare, meniu spiritual. Au fost lansate două cărți: „Bucatele lui Creangă”, autor chef Tudorel Creangă şi „Dicţionar amoros”, ultima carte a scriitorului ițcănean Cezar Straton.

Chef Tudorel Creangă a publicat volumul său, „Bucatele lui Creangă”, la editura Pim din Iaşi, iar ițcăneanul, silvicultorul, ecologistul, publicistul și scriitorul Cezar Straton a editat ultimul său volum „Dicţionar amoros” la editura Opera Magna, Iaşi. Deja, cartea lui Cezar Straton a obținut și Premiul pentru proză al Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Bacău.
Despre chef Tudorel Creangă, în calitate de autor şi despre cartea sa, a vorbit prietenilor prezenți la eveniment chef Mihai Zamfira, Teodora Gâlcă şi prof. univ. Camelia Ignătescu, iar „Dicţionarul amoros” semnat de Cezar Straton a fost prezentat de jurnaliștii L.D. Clement, Gabriel Ghincea și de Mihai Pânzaru PIM. Manifestarea a fost moderată de poeta Carmen Antoaneta Marcean și a avut loc și un recital al artistei Inga Scutelnicu. „Pentru inginerul silvic Cezar Straton, veșnic iubitor de frumos, amorul este reprezentat pe litere, pentru a fi mai ușor de înțeles și de digerat. Vorba lui blândă a fost transformată în scris cursiv, incluzând experiențe personale, dar și citate”, a spus un critic despre carte. Tudorel Creangă a scris ce știe mai bine: rețete. Rețete peste rețete și multe soluții gastronomice și secrete. Un volum de bunătăți structurat pe categorii: borșuri, supe, ciorbe / gustări / salate / carne de oaie / carne de vită / carne de porc / carne de pasăre / carne de vânat / pește și fructe de mare / deserturi / mâncăruri de post / sosuri. În timpul sesiunii de autografe, o doamnă blondă, între două vârste, spune: „Ești ceea ce mănânci. Ești ceea ce citești.” Nu îndrăznim să o contrazicem…tudorel.creanga

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.