Mai multe comune din județul Suceava beneficiază de lucrările de cadastru general, care sunt finanțate prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 (POR). Printre acestea se numără și comuna Poiana Stampei, care va beneficia de cadastrare, cu ajutorul fondurilor europene.

Primarul din Poiana Stampei, Viluț Mezdrea, a declarat că peste 21.000 de hectare de teren de pe raza comunei vor fi cadastrate, iar cetățenii vor beneficia de intabulare gratuită. Valoarea acestui proiect de la Poiana Stampei se apropie de suma de 5 milioane de lei. (4753702,56 lei).

„Se vor executa lucrări sistematice de cadastru, recunoașterea terenului, identificarea limitelor imobilelor situate în intravilan și extravilan, identificarea deținătorilor, întocmirea documentelor tehnice. Proiectul este finanțat integral din fonduri europene, POR Axa 11, și sperăm ca în scurt timp să reușim contractarea societății care va executa lucrările și să demarăm cât mai repede lucrările atât de mult așteptate de cetățenii comunei Poiana Stampei”,  a declarat primarul Viluț Mezdrea.

Selectarea  primăriilor care au putut beneficia de acest proiect a fost făcută după următoarele criterii de prioritizare:

  • localităţi care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României;
  • localităţi care implementează ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe;
  • localităţi în care sunt identificate zone cu vulnerabilităţi sociale particulare privind accesul informal la proprietate.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.