Pompierii militari suceveni au intervenit în ultimele 24 de ore la misiuni specifice, în urma manifestării fenomenelor meteo periculoase, cu precădere în zona de nord a județului.

Astfel, primele intervenții au fost la incendii provocate de trăsnete directe. Pompierii militari ai Detașamentului Fălticeni și lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bogdănești, cu 3 autospeciale de stingere, au intervenit aseară, în jurul orei 19:00, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Bogdănești.

Au ars adăpostul de animale și alte construcții anexe, majoritatea din lemn, pe o suprafață totală de aprximativ 100 mp. Au mai ars circa 8 metri cubi lemn de foc, 400 kg de cereale, echipamente și scule electrice.

La un al doilea incendiu provocat de trăsnet, au intervenit pompierii militari de la Garda de Intervenție Vicovu de Sus și lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bilca, cu trei autospeciale. Incendiul a izbucnit la o gospodărie din localitatea Laura și a fost anunțat astă-noapte, la ora 1:50.

Au ars depozitul de furaje și adăpostul de animale, cu bunurile aferente, pe o suprafață de aproximativ 80 mp. Intervenția s-a finalizat în această dimineață, la ora 5:02.

Din fericire, în ambele cazuri, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat locuințele proprietarilor.

Aproape de ora 3:00, s-au înregistrat și primele apeluri privind inundațiile din gospodării. Pompierii militari suceveni au fost solicitați să intervină pentru evacuarea apei dintr-o curte din orașul Vicovu de Sus și pentru decolmatarea unei fântâni din localitatea Straja.

De asemenea, mai multe echipaje de pompieri au monitorizat în permanență, pe parcursul nopții și al dimineții, zonele afectate de ploile torențiale.

În localitatea Gura Solcii, un pod tehnologic, din tuburi de beton, a fost afectat de ape, iar autoritățile intervin pentru remedierea urgentă a situației.

Și la ora transmiterii acestor informații, echipajele noastre sunt în teren, în zonele Vicovu de Sus și Gura Solcii, pentru monitorizare și intervenție, în funcție de situația găsită la fața locului.

 

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.