În urma fenomenelor meteo periculoase de joi, 16 august, au fost afectate de inundații șase unități teritorial administrative, respectiv municipiul Câmpulung Moldovenesc, orașele Broșteni și Gura Humorului și comunele Dorna Arini, Frumosu și Vatra Moldoviței.

Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, pompierii militari și lucrători ai Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență și de la Sistemul de Gospodărire a Apelor, au intervenit în localitățile afectate. În total s-a intervenit pentru evacuarea apei din 24 de curți și 6 beciuri, cele mai multe în localitatea Frumosu (16 curți și 4 beciuri).
Tot în urma ploilor torențiale, DN17B, pe raza orașului Broșteni, a fost blocat timp de aproximativ o oră de aluviuni. Lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Broșteni și de la Secția Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc au acționat cu utilaje și au deblocat drumul, acesta fiind redat circulației.
De asemenea, în municipiul Câmpulung Moldovenesc, în jurul orei 19:15, din cauza unui pod colmatat din zona gării, trenul Interregio 1765 Iași-Timișoara a staționat aproximativ 30 de minute, timp în care lucrătorii CFR au intervenit și au remediat problema, trenul punându-se în mișcare la ora 19:45.
Zonele critice au fost permanent monitorizate pe tot parcursul nopții, iar în perioada următoare, comisii mixte se vor deplasa în teren și, împreună cu autoritățile locale, vor evalua pagubele generate de inundații.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.