Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a spus joi, 21 august, la Suceava, că ar putea fi introdus în România învăţământul obligatoriu în grădiniţe, de la vârsta de trei ani. Această măsură ar urma să fie implementată începând cu anii 2018-2019, din 2015 urmând să fie introdusă obligativitatea grupei mari la grădiniţă de la vârsta de cinci ani.

„Învăţământul obligatoriu de la 3 ani nu se va întâmpla anul acesta, nu se va întâmpla în doi ani, dar progresiv, în maximum 4-5 ani, trebuie să ajungem acolo”, a afirmat Pricopie.

Ministrul Educaţiei Naţionale, prezent la Suceava la deschiderea Congresului Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România (AGIRo), a prezentat avantajele unei astfel de iniţiative, subliniind diferenţele majore dintre dezvoltarea fizică şi intelectuală a unui copil care a frecventat grădiniţa şi nivelul de dezvoltare al unuia care nu a frecventat învăţământul preşcolar. El a arătat că unii specialiști sunt de părere că educația trebuie să înceapă încă din primul an de viață.

„Nu exclud ca următoarea modificare a Legii Educaţiei Naţionale, fie prin Parlament, fie printr-o ordonanţă de urgenţă, să aducă deja o noutate referitoare la acest aspect, respectiv obligativitatea grupei mari la grădiniţă, de la 5 ani, din 2015, şi estimez că din anul şcolar 2018-2019, învăţământul va fi obligatoriu de la vârsta de 3 ani”, a precizat Remus Pricopie.

Pricopie s-a referit şi la problema creşelor, care a fost neglijată „cronic” până acum, arătând că împreună cu grădiniţele constituie priorităţi ale educaţiei, dar că acestea trebuie asociate unor grădiniţe puternice.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.