Miercuri, 27 februarie a avut loc, la sediul Primăriei Municipiului Suceava, o întâlnire cu reprezentanții colegiilor tehnice, precum şi cu mai mulți agenți economici din Municipiul Suceava, în vederea pregătirii planului de învățământ dual pentru anul 2020 – 2021.

„O parte dintre ei au semnat deja parteneriate pentru învățământul dual şi vor să califice forță de muncă prin această formă de învățământ”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Potrivit edilului Sucevei, s-a stabilit să se facă o asociere a agenților economici pentru pregătirea strategiei privind învățământul dual în municipiu, precum şi promovarea acestei forme de învățământ.

„De asemeni, s-a convenit, să ne adresăm la Ministerul Educației Naționale şi la Ministerul Muncii şi Justiției Sociale pentru completarea nomenclatorului de meserii care sunt solicitate de agenții economici, dar care astăzi nu sunt clasificate”, a mai spus Ion Lungu.

Primarul Lungu a precizat că următoarea întâlnire privind învățământul dual la unitățile școlare din municipiul reședință de județ va avea loc pe 29 martie 2019.

„Primăria va sprijini învățământul dual pentru a asigura forță de muncă calificată în Municipiul Suceava”, a conchis Lungu.

Unitățile școlare care vor avea învățământ dual sunt: Colegiul Tehnic „Petru Mușat”, Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu”, Colegiul „Alexandru Ioan Cuza” și Colegiul Tehnic Alimentar.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.