„Primăria municipiului a rectificat sumele de bani pentru învățământul preuniversitar particular” – Ion Lungu

scoala filadelfia, sursa panoramio.com„Eu zic că este un lucru corect, s-a făcut dreptate până la urmă pentru că sunt școli în care se face performanță, și am dat exemple și altă dată, Școala Filadelfia și alte grădinițe”, informează Ion Lungu.

Acesta a detaliat banii care se vor îndrepta către unitățile de învățământ particular care au adus de-a lungul anilor rezultate bune în oraș. Dacă până acum nu exista baza legală prin care primăria și Guvernul României să ajute aceste unități de învățământ, iată că o rectificare legală a făcut acest lucru posibil.

„Primăria a primit 3.513.000 de lei (…) pentru următoarele unități de învățământ particular: Liceul Teoretic Filadelfia Suceava, 2.103.647, Liceul Tehnologic Virgil Madgearu 49.364, Liceul Natanael 407.601 lei, Grădinița cu program normal Samariteanul Suceava 88.911, Grădinița cu program prelungit  Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava 674.025 de lei, precum și grădinița cu program prelungit Micul Prinț 189.352”, adaugă primarul. Sumele vin de la Guvernul României, în marea lor majoritate, dar și primăria a dat o mână de ajutor. „Sigur că nu este prima dată când aceste unități vin la primărie, dar până acum nu am avut o bază legală. Majoritatea acestor bani vin din finanțări de bază de la Guvernul României, dar eu zic că este un lucru bun pentru că sunt multe școli unde se face performanță și era vorba de o discriminare între învățământul de stat și cel particular”, concluzionează edilul.

Să sperăm că aceste sume de bani vor ajuta învățământul particular sucevean să progreseze și să aducă la fel de multe rezultate bune.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.