Cuantumul burselor şcolare pentru anul şcolar în curs va fi aprobat mâine.

Potrivit primarului Ion Lungu, consilierii locali suceveni au de aprobat în ședința de mâine cuantumul burselor şcolare pentru anul şcolar în curs. Lungu a precizat că au fost alocați 300 de mii de lei pentru acest capitol. Valoarea acestor stimulente finaciare pentru elevi vor fi pe categorii de merit.

„Vom discuta în şedinţa de Consiliu Local de mâine şi sper să se aprobe cunatumul pe categorii de burse. Pentru burse de performanţă, am propus 100 de lei, pentru burse de merit 80 de lei, iar pentru burse sociale şi pentru burse de studiu câte 60 de lei. Cu cele 300 de mi de lei vom acorda aproximativ 400 de burse şcolare. Acestea vor fi propuse de unităţile de învăţământ şi sper să fie aprobate în Consiliul Local”, a spus  Ion Lungu.

400 de elevi vor beneficia de burse de merit până la finalul anului şcolar.

Tot în şedinţa de Consiliu Local de mâine se propune decontarea cheltuielilor de transport a cadrelor didactice care predau în municipiul Suceava. Potrivit lui Ion Lungu, 44 de profesori navetişti vor avea costurile de transport decontate de Primărie. Cel mai ieftin abonament lunar plătit de Primărie va fi de 40 lei, de la Sfântul Ilie, iar cel mai scump de 438 de lei de la Gura Humorului.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.