Vestea că Ioan Bogdan Codreanu, primarul comunei Pojorîta, și-a propus să „rupă” barierele și să candideze la șefia Consiliului Județean Suceava, a fost primită cu drag de mulți oameni care îl cunosc pe acesta, încă de când era doar un copil.

„La educația mea a contribuit și acest OM”Maria Belei, respectat dascăl al comunității din Pojorâta, a fost cea care atunci când și-a început cariera la catedră a învățat-o pe mama actualului edil al comunei, iar din ultima sa generație de elevi a făcut parte, nimeni altul decât Ioan Bogdan Codreanu.  Aceasta își amintește astăzi cu drag de elevul său pe care îl felicită pentru parcursul său frumos, de fiecare dată când are ocazia. 

„Din primele zile de școală am observat că, elevul Ioan Bogdan Codreanu, fiul fostei mele eleve, este un copil deosebit. Tot timpul a fost premiant și a fost un exemplu pentru copiii din clasă. Cel mai mult îi plăcea ordinea și să îi ajute pe cei care nu reușeau să-și însușească cunoștințele”, ne-a povestit omul de la catedră, despre Ioan Bogdan Codreanu.

Maria Belei recunoaște și faptul că, multe dintre calitățile copilului Codreanu, se regăsesc astăzi și în OMUL Ioan Bogdan Codreanu.

„Calitățile din copilărie le are și astăzi. Parcă este prea mult pentru lumea care este astăzi și-n care trăim. M-am bucurat enorm când a devenit primarul comunei, pe care eu am slujit-o 35 de ani. Și-a arătat permanent recunoștința față de mine, învățătoarea lui, dar și față de celelalte cadre didactice. Greutățile materiale cu care s-a confruntat școala, dar mai ales respectul față de ceea ce înseamnă școala, l-au determinat să acorde o atenție deosebită întregului sistem de învățământ”, ne-a mai spus învățătoarea edilului.

Realizările primarului Codreanu au scos comuna din anonimat

Asta consideră Maria Belei, cea care a a avut ocazia să interacționeze cu oamenii de aici, dinainte ca Ioan Bogdan Codreanu să devină primar.

„Tot ce a făcut acest primar pentru comuna Pojorâta, începând de la școli, sediul Primăriei, drumuri, stadion, dispensar medical,  curățenie, situează comuna noastră printre cele mai dezvoltate comune din țară. A dovedit că este un bun gospodar, un om organizat, un fiul al satului, cu suflet bun, aplecat spre cei nevoiași. Este milostiv, pentru că noi știm că este și credincios. Poate că există și persoane care nu sunt recunoscătoare pentru tot ce a făcut acest OM pentru comună, dar ar trebui să fie mândri că au în fruntea comunității un primar care ne face cinste din toate punctele de vedere. Cred în calitățile sale și îi urez succes pentru a realiza și pentru județul Suceava ce și-a propus”, a mai transmis Maria Belei.

One Response

  1. maxim petru

    I-am cunoscut pe amandoi si am ramas placut impresionat de primar iar pentru d-na Belei ma bucur ca arata super.Cred in primar – va reusi.maxim din sibiu

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.