Lucrările la proiectele importante din municipiul Vatra Dornei au fost reluate, în special la cele din zona infrastructurii rutiere. Astfel, s-a reînceput lucrul la proiectele derulate în Cartierul Transilvaniei și pe strada Unirii, iar potrivit primarului Ilie Boncheș, asfaltările sunt programate, în funcție de evoluția vremii, în decursul lunii mai.

„După sărbătorile Pascale am început în forță cu lucrările de asfaltare din Cartierul Transilvaniei, pe Calea Transilvaniei și pe strada Unirii. Am reușit să încheiem lucrările pentru apele pluviale care au fost dirijate către râul Dorna și, în funcție de timpul care va urma, avem promisiunea constructorului că în luna următoare vom putea începe și cu frezările și cu asfaltările pe Calea Transilvaniei și ulterior, în zona Unirii”, a transmis primarul Ilie Boncheș.

Ansamblul Transilvaniei

 

Investiție importantă din bugetul local

 

În acest moment, în municipiul  Vatra Dornei sunt în desfășurare trei mari proiecte ce vizează infrastructura rutieră.

Astfel, proiectul „Asfaltare străzi în municipiul Vatra Dornei”, în valoare de 5.431.736,71 lei și finanțat de la Bugetul Local, are ca scop modernizarea a 6 tronsoane de drumuri de interes local cu o lungime totală de 3,6 km. În acest proiect sunt cuprinse Calea Transilvaniei 1  (în lungime de 670,00 m), Calea Transilvaniei 2 (în lungime de 532,00 m), Strada Piscului (588,00 m), Strada Gladiolelor (347,00 m), Strada Negrești (lungime de 796,00 m) și Strada Azurului (lungime 660,00 m).

Str. Unirii

Potrivit proiectului, pe trotuare, în dreptul trecerilor de pietoni de pe străzile laterale, s-au prevăzut borduri de tip element rampă pentru amenajarea trecerilor pentru persoanele cu dizabilități.

De asemenea, pentru toate străzile prezentate, au fost prevăzute și lucrări ce presupun asigurarea colectării și evacuării apelor pluviale prin montarea unor rigole de beton cu plăcuțe carosabile și realizarea rețelelor pluviale cu  geigere. La finalizarea tuturor lucrărilor de modernizare a infrastructurii rutiere din cadrul proiectului, se va realiza marcarea rutieră.

„Până în prezent s-au finalizat lucrările propuse prin proiect pe strada Gladiolelor iar pe strada Calea Transilvaniei, din cadrul Ansamblului Transilvaniei, au fost finalizate lucrările de modernizare a trotuarelor, montare a rigolelor carosabile și a canalizării pluviale. În perioada imediat următoare, și până la finalul anului 2020, se vor finaliza lucrările de asfaltare pe strada Calea Transilvaniei din Ansamblul Transilvaniei și se vor finaliza toate lucrările propuse pentru celelalte obiective: strada Pinului, Azurului și Negreși”, a precizat edilul din Vatra Dornei.

Ansamblul Transilvaniei

Proiect  pentru reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere, prin POR

 

„Reabilitare și modernizare infrastructură rutieră în stațiunea balneo-climaterică Vatra Dornei” este un alt proiect important aflat în derulare și finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa. 7 – Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului. Valoarea totală a proiectului este de 14.823.842,95 lei, din care contribuția proprie este de 296.476,86 lei.

Potrivit primarului Ilie Boncheș, obiectivul general al proiectului constă în valorificarea potenţialului turistic al staţiunii balneo-climaterice Vatra Dornei prin dezvoltarea infrastructurii rutiere, cu consecinţă directă în creşterea numărului mediu de salariaţi precum şi a calităţii vieţii cetăţenilor. Proiectul de investiţie vizează modernizarea unor străzi din municipiul Vatra Dornei, în lungime totală de 10,040 km.

Mai precis, proiectul are în vedere reabilitarea și modernizarea infrastructurii a 12 străzi: Bistriței, Chilia, Foresta, Bârnărel, Eroilor, Pinului, Schitului, Sondei, Dornelor, Vasile Lițu, Telefericului, și Unirii.

Pentru străzile Telefericului, Sondei, Pinului și Eroilor proiectul prevede realizarea unei structuri rutiere noi, cu îmbrăcăminte asfaltică, iar pentru Unirii, Vasile Lițu, Dornelor, Schitului, Bârnărel, Chilia, Foresta și Bistriței proiectul prevede lucrări de modernizare și reabilitare a străzilor, parcărilor și trotuarelor.

De asemenea, pe toate străzile se va realiza marcarea trecerilor de pietoni cu pavaj tactil, toate trotuarele sunt prevăzute pe capete și în dreptul trecerilor de pietoni, cu rampe de acces pentru accesul persoanelor cu dizabilități, iar pentru bicicliști vor fi marcate trasee pe trotuarele care se desfășoară de-a lungul străzilor ce se vor moderniza prin proiect.

„S-au finalizat lucrările de reabilitare și modernizare pe străzile: Bistriței, Chilia, Foresta, Eroilor, Pinului, Bârnărel și Telefericului. Urmează a fi realizate lucrările de marcaj și de instalare a semnelor de circulație. Până la finalul anului 2020 se vor realiza lucrări de reabilitare și modernizare a infrastructurii rutiere pe străzile: Schitului, Sondei și Unirii. De asemenea, pe străzile Schitului și Unirii au fost realizate o parte dintre lucrările de reabilitare și modernizare a trotuarelor”, a precizat primarul Ilie Boncheș.

Str. Pinului

Proiect pentru modernizarea locurilor de recreere

 

Un alt proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa. 7 – Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului vizează modernizarea străzilor de acces și a locurilor de recreere în Vatra Dornei. Valoarea totală a acestuia este de 11.795.908,44 lei, din care contribuția proprie este de 259.631,92 lei.

„Obiectivul general al proiectului constă în valorificarea potenţialului turistic al staţiunii prin dezvoltarea infrastructurii rutiere de acces în staţiune şi a unor locuri de recreare pentru copii şi tineret în Parcul Central al acesteia”, a explicat primarul Ilie Boncheș.

Acest proiect are în vedere reabilitarea şi modernizarea infrastructurii stradale care asigură accesul în staţiune, precum şi două artere importante pentru accesul la obiective turistice, dar şi realizarea unor infrastructuri în aer liber de joacă şi sport pentru copii şi tineret în Parcul Central al staţiunii.

Concret, proiectul vizează realizarea lucrărilor de construcţii aferente celor șapte obiective de investiţie: patru străzi urbane (Strada Calea Transilvaniei –  1782 ml; Strada Podu Verde – 1.291 ml; Strada Botanist Procopeanu Procopovici –  256 ml; Strada Ouşorului –  243 ml), două locuri de joacă şi  un loc de fitness (Loc joacă zona 1 –  2.448 mp, Loc joacă zona 2 – 259 mp, Loc Zonă fitness – 320 mp).

Proiectul are în vedere și amenajarea şi dotarea spaţiilor de recreere realizate pentru copii şi tineret cu echipamente specifice moderne în Parcul Central al stațiunii.

„Până în prezent s-au realizat o parte din lucrările de reabilitare și modernizare a trotuarelor de pe strada Calea Transilvaniei, stradă de acces în municipiu dinspre Bistrița. De asemenea, s-au realizat lucrările de amenajare a terenului și montare a unui număr de cinci echipamente de joacă, în locația destinată locului de joacă, în suprafață de 2.448 mp, din Parcul Municipal”, a transmis edilul din Vatra Dornei.

Potrivit acestuia, până la finalul anului 2020 se vor finaliza lucrările propuse prin proiect: reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere și crearea unor spații adecvate pentru relaxarea în aer liber a copiilor și nu numai. În cadrul spațiilor de joacă și de fitness se vor monta următoarele echipamente: nouă echipamente pentru copii de 7-12 ani; nouă echipamente pentru copii de 3-7 ani; șapte echipamente pentru copii de 0-3 ani; șase echipamente pentru copii de 3-12 ani; trei echipamente pentru copii de 0-3 ani; opt echipamente pentru fitness; un foișor cu masă centrală și bănci; doi suporți de biciclete cu sistem antivandalizare; 38 de bănci cu sistem antivandalizare; 38 de coșuri de gunoi cu sistem antivandalizare și două echipamente pentru copiii cu dizabilități.

Str. Pinului

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.