În cursul anului 2014, la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava s-au executat lucrări de renovare, reamenajare şi extindere în valoare de circa 3 milioane de lei.

Tot în anul 2014 la cea mai importantă unitate medicală din municipiul Suceava s-a adus aparatură de înaltă performanţă în valoare de 8,82 de milioane de lei.

Mai exact, Spitalul Judeţean a fost dotat cu  64 de detectori, pentru Laboratorul de radiologie şi imagistică medicală: ecograful Doppler de înaltă performanţă; 4 grupuri electrogene care asigură funcţionarea în cazul unei avarii a instalaţiei de alimentare cu energie electrică; linia de endoscopie digestivă şi encefalograful portabil.

Tot anul trecut a fost finalizat proiectul de modernizare a Secţiei de neurologie, prin înfiinţarea unui compartiment de urgenţe neurovasculare, în care sunt monitorizate situaţiile foarte grave.

 În acelaşi timp datorită renovării Laboratorului de anatomie patologică, s-a creat un spaţiu de lucru cu pacienţii şi aparţinătorii, serviciul de prosectură fiind complet separat de Laboratorul de histopatologie şi citologie.

Pe de altă parte, ca urmare a creşterii adresabilităţii, respectiv a celor peste 80.000 de prezentări anual,au fost demarate procedurile pentru extinderea, modernizarea şi dotarea Unităţii de Primire a Urgenţelor, fiind deja întocmit studiul de fezabilitate.

Valoarea estimată a investiţiei este de 16 milioane de lei, lucrarea urmând a fi încheiată până la finele anului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.