Primarul comunei Marginea, Gheorghe Lazar, a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru 10 km de drum ce vor fi modernizați prin betonare în perioada imediat următoare. Investiția, de importanță majoră pentru comunitate, va fi realizată cu bani de la bugetul local  și va fi realizată de o asociere de firme din localitate.

Se va interveni, astfel, în zone ce n-au mai fost modernizate, cei 10 km fiind repartizați uniform în 20 de tronsoane.

„Îi asigur pe cetățeni de calitatea lucrărilor, care vor fi atent vizate de mine și de echipa mea. Încercăm să punem infrastructura rutieră la punct, însă asta presupune și timp și resurse financiare, de aceea este nevoie și de răbdare. Am încredere că lucrurile vor evolua bine, iar în următorii ani vom putea vorbi de mult mai multe drumuri moderne în comuna Marginea”, a spus primarul Gheorghe Lazar.

De altfel, de curând, tot la acest capitol, edilul a reușit să convingă Secția de Drumuri Naționale Suceava și Secția de producție a Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași că este nevoie de un sens giratoriu între cele două drumuri naționale care tranzitează localitatea, respectiv DN 17 A  și DN 2E.

Acest proiect era dorit de foarte mult timp, însă nicio administrație n-a reușit să-l realizeze până acum.

 

Se investește și în Educație

 

De curând, primarul Lazar a depus două proiecte la Administrația Fondului de Mediu pentru ca școlile nr. 2 și nr. 3 din localitate să beneficieze de reabilitare termică.

Concret, asta presupune achiziționarea de panouri solare, pompe de căldură, uși și geamuri noi, iar instalațiile electrice și termice vor fi schimbate.

„Educația este un domeniu în care mai avem de investit, dar pe care nu-l vom neglija sub nicio formă. Și anul viitor vom depune un amplu proiect pentru liceul nostru. Mă bucur că, după finalizarea proiectelor pentru cele două școli, vom obține și avizele pe care nu le deținem în acest moment, iar asta înseamnă mai multă siguranță”, a mai spus edilul.

Gheorghe Lazar este primar de un an, iar în acest timp a reușit să schimbe câteva lucruri în bine, însă dorința de muncă rămâne aceeași în continuare pentru ca localitatea Marginea să fie, la rându-i, un etalon.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.