Comuna suceveană Comănești a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare vizibilă, iar acest lucru i se datorează edilului Grigoraș Păstrăv, cel care, împreună cu echipa sa, au făcut ample proiecte ce s-au concretizat în investiții sustenabile.

Dacă vorbim de unul dintre cele mai importante domenii de interes, respectiv utilitățile publice, edilul a finalizat un proiect important ce astăzi funcționează și acoperă aproximativ 70% din suprafața comunei. Este vorba de proiectul de alimentare cu apă. 

„În 2008 am preluat acest proiect realizat în proporție de 30%, însă lucrările au fost sistate, din cauză că firma ce le realiza a intrat în faliment. În anul 2018 am putut rezilia contractul, iar în 2020 am reluat procedurile de achiziție pentru repreoictare și finalizare a lucrărilor, ceea ce a condus ca în 2024 să avem o rețea funcțională de apă în comuna Comănești”, a precizat primarul Grigoraș Păstrăv.

Potrivit edilului, lucrările, ce se ridică la aproximativ 1,2 milioane de euro, au fost finanțate prin PNDL 1 și PNDL 2. De altfel, proiectul a presupus și montarea a 35 de hidranți,  două rezervoare de apă de 350 de metri cubi, o  stație de pompare a apei, puțuri și o extindere a rețelei electrice.

„Pentru a asigura autonomia energetică a sistemului de alimentare cu apă vrem să construim un parc fotovoltaic în zonă”, a adăugat edilul.

În ceea ce privește rețeaua de canalizare, primarul de la Comănești a precizat că are în implementare un proiect, pentru care a și dat ordinul de începere a lucrărilor. Această investiție presupune o rețea de 12 kilometri, dar și construirea unei stații de epurare și a zece stații de pompare a apei uzate.

Tot la capitolul realizări, putem vorbi și de amenajarea curții Căminului Cultural din Comănești, investiție ce a presupus amenajarea accesului din drumul principal, montarea unor stâlpi de iluminat alimentați cu energie verde, precum și parcarea instituției. Potrivit edilului, aceste lucrări contribuie la reorganizarea centrului civic al comunei.

„De asemenea, am finalizat aleile pietonale din centrul localității Humoreni, pe o lungime de 700 de metri. În ceea ce privește infrastructura rutieră, am asfaltat un tronson de 400 de metri de drum din satul Comănești. De altfel, prin GAL mai avem și proiectul de dotare a Primăriei cu aparatură modernă, în valoare de 15.000 de euro”, a adăugat edilul.

Grigoraș Păstrăv a subliniat că și Școala Gimnazială Comănești beneficiază de o finanțare de 170.000 de euro, pentru proiectul privind dotarea a șase laboratoare școlare. Totodată, elevii din Humoreni beneficiază și de programul guvernamental Masă Sănătoasă.

„Așteptăm și finalizarea drumului județean ce leagă Comăneștiul de Bălăceana, însă trebuie finalizată procedura de mutare a stâlpilor de curent. De asemenea, mai avem un proiect de modernizare a mai multor tronsoane de drum, pe calamități, dar și unul de extindere a rețelelor de apă și canalizare, la care se lucrează deja. Am făcut pași importanți și pentru aducerea gazului metan la Comănești”, a mai spus Grogoraș Păstrăv.

Edilul a adăugat că are în plan și construirea unei grădinițe cu program prelungit în satul Humoreni.

Investițiile nu se opresc aici și asta pentru că primarul Grigoraș Păstrăv are și alte proiecte de dezvoltare a comunei Comănești.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.