Anul 2021 a fost unul rodnic pentru comuna Iacobeni, în ciuda faptului că și în acest an pandemia de coronavirus a încetinit din lucrări. Unul printre proiectele cerute de cetățenii localității a fost reabilitarea infrastructurii rutiere. De aceea, de la începutul anului, primarul comunei Iacobeni, Viorel Maxim, împreună cu Consiliul Local au aprobat sumele necesare pentru asfaltarea sau betonarea mai multor străzi.

„Am pus accentul pe reabilitarea de drumuri comunale, începând cu strada Dandoaia, unde am betonat 500 de metri din, ulterior continuând cu strada Fieru, unde s-a optat pentru turnarea unui covor asfaltic în lungime de 1200 de metri”, a declarat primarul comunei Iacobeni, Viorel Maxim.

Tot la nivel de infrastructură rutieră, primarul de la Iacobeni a decis să refacă trotuarele. Cetățenii au acum posibilitatea să circule în siguranță de-a lungul drumului european. Astfel, în acest an au fost modernizați peste 2000 de metri de trotuare, urmând ca în primăvara anului viitor să continue cu încă 2000 de metri.

Pe de altă parte, în ceea ce privește sistemul de apă și canalizare, Viorel Maxim a precizat că au fost efectuate lucrări de înlocuire a rețelei de apă potabilă în zona „Minelor”. Această investiție se ridică la 349.765,50 de lei cu TVA inclus, bani de la bugetul local.

„Această lucrare era imperios necesară, întrucât vechea rețea de apă era construită în 1960”, a precizat edilul.

Nici satul Mestecăniș nu a fost uitat, astfel că, prin Compania Națională de Investiții (CNI), Căminul Cultural va fi reabilitat și dotat la standarde europene. Noua clădire va purta numele „Clubul Fermierilor” și va deservi fermierii din localitate. Potrivit edilului, această investiție se ridică la peste un milion de lei.

 De asemenea, Primăria a construit o grădiniță în comună. Potrivit primarului Viorel Maxim, unitatea de învățământ este construită printr-un parteneriat între Primăria Iacobeni și Ministerul Educației, iar finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 10 – îmbunătățirea infrastructurii educaționale. Valoarea investiției fiind de 2.129.705,01 de lei.

Tot la capitolul educație, Primăria Iacobeni a achiziționat 100 de tablete cu abonament la internet pentru susținerea învățământului pe perioada pandemiei.

Și cum agenda de la Primărie nu este niciodată goală, edilul Viorel Maxim a pregătit o serie de proiecte menite să dezvolte comuna Iacobeni și să crească calitatea vieții cetățenilor pe care îi reprezintă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.