Cu o vastă experiență în administrația publică locală, Violeta Țăran, primarul comunei Berchișești, s-a remarcat de-a lungul anilor prin perseverență, ambiție și muncă. În urmă cu 22 de ani a devenit primar, iar de 17 conduce Primăria Berchișești. Și pentru că, de la început, și-a dorit să propulseze localitatea în rândul așezărilor de frunte din județul Suceava, a muncit constant pentru realizarea acestui scop.

„Îmi iubesc comuna, dar la fel de mult îi prețuiesc și pe locuitorii săi. Am muncit cu drag pentru comunitatea noastră și cred că rezultatele au fost în conformitate cu așteptările acestora.
Avem proiecte reușite și multe altele în derulare și mă voi implica în continuare, la fel ca și până acum, cu suflet și dăruire, pentru a-i face mândri de comuna noastră și de dezvoltarea acesteia”, a declarat primarul comunei Berchișești, Violeta Zenovia Țăran.

În acest moment, comuna Berchișești a realizat în proporție de 100% proiectul aducțiunii cu apă, în valoare de peste 4,1 milioane de lei, și în procent de 70% proiectul privind rețeaua de canalizare.
Primarul Violeta Țăran s-a îngrijit îndeaproape și de infrastructura rutieră, astfel că aproximativ jumătate din rețeaua de drumuri comunale a fost modernizată.

De asemenea, cu ocazia Centenarului Marii Uniri, în toamna anului 2018, Primăria comunei Berchișești a finalizat o investiție de anvergură națională, „Centrul de Cultură, Artă și Tradiții Berchișești”, unul dintre cele mai moderne obiective culturale din țară.

„Am făcut investiții considerabile și în modernizarea iluminatului public stradal și arhitectural, precum și într-un sistem modern de supraveghere video. Mai avem o serie de alte investiții realizate, care au transformat comuna noastră într-un loc atractiv, unde oamenii trăiesc în armonie și își cresc copiii în pace, linişte şi siguranţă”, a adăugat Violeta Țăran.

Administraţia publică din Berchișești va continua în ritm alert investițiile începute deja și, în același timp, încearcă să implementeze noi proiecte.

Între proiectele aflate în derulare se numără cel privind reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de canalizare. Această investiție va fi realizată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, în perioada imediat următoare urmând să fie semnat contractul. Alte două proiecte finanțat de Guvern, prin PNI „Anghel Saligny”, sunt cel privind extinderea sistemului de canalizare, dar și cel ce prevede modernizarea stației de epurare și înființarea stației de pompare.

 Cu fonduri europene, prin PNRR, Primăria Berchișești va înnoi parcul de vehicule destinate transportului public, prin achiziția de vehicule nepoluante, și va construi puncte de reîncărcare pentru vehicule electrice. Pentru această investiție contractul a fost deja semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

„Tot pe PNRR am depus și un proiect de reabilitare, modernizare și extindere a sistemului de canalizare”, a spus primarul Violeta Țăran.

Un alt obiectiv important de investiții este construirea dispensarului uman din localitate, cel vechi trebuind înlocuit. Și unitățile școlare din Berchișești beneficiază constant de investiții, proiecte importante fiind în curs de derulare.

„Vom reabilita și moderniza Școala Primară Corlata. De altfel, am finalizat  proiectul ce prevedea construcția unei grădinițe cu program normal în localitatea Berchișești. Aici lucrările în curs de recepționare, finanțarea fiind asigurată prin PNDL. Totodată, urmează să recepționăm și lucrările de modernizare a Școlii Gimnaziale nr.2”, a precizat Violeta Țăran.

Și pentru că prețul lemnului de foc a crescut considerabil, în comuna Berchișești va fi înființată o rețea inteligentă de distribuție a gazelor naturale. Acest proiect este făcut în parteneriat cu localitățile Drăgoiești și Ciprian Porumbescu.

La capitolul infrastructură rutieră, mai multe drumuri din Berchișești și Corlata ce au fost afectate de inundațiile din 2020 vor fi reabilitate și modernizate
De asemenea, prin Agenția Fondului pentru Mediu, sistemul de iluminat public din localitate a fost modernizat.

„După cum m-am angajat, de fiecare dată, în faţa locuitorilor din Berchişeşti, comuna noastră va fi într-un continuu proces de dezvoltare şi modernizare!
Avem proiecte și programe importante în derulare, dar și strategii privind noi investiții. Merg cel puțin o dată pe săptămână pe drumurile din cele două sate ale comunei, pentru a vedea ce s-a făcut până acum, timp în care caut soluții pentru proiectele viitoare. Astfel, îmi vin idei noi, pe care le discut cu oamenii și cu colegii din Primărie. Trec în revistă nu doar investițiile administrației din Berchișești, dar și gospodăriile cetățenilor și mă gândesc că, peste ani și ani, nepoții mei vor fi mândri de ceea ce a făcut cândva bunica lor!”, a conchis primarul comunei Berchișești, Violeta Zenovia Țăran.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.