Planurile administratiei locale din comuna Moldovița au ca scop principal răspunsul la nevoile oamenilor din localitate și drept dovadă și anul acesta se anunță a fi unul rodnic. Dacă în mandatele trecute edilul a investit în infrastructura școlară, sanitară și rutieră, dar și în alte domenii importante din comunitate, și în anul 2021 primarul Traian Iliesi are ample proiecte de dezvoltare a localității. Astfel, cu bani de la bugetul local va implementa șapte proiecte menite să crească calitatea vieții locuitorilor din Moldovița, între care modernizarea și împrejmuirea Târgului general de mărfuri Moldovița, proiect ce are termen de execuție doi ani, asfaltarea parcării din zona Târgului general de mărfuri Moldovița, precum și reabilitarea și modernizarea Muzeului Satului și a Bibliotecii comunale.

Așa va arăta Piața din Moldovița

Așa va arăta Piața din Moldovița

Tot cu bani de la bugetul local, Traian Iliesi și-a propus să construiască șase punți pietonale în satele Argel, Rașca și Demacușa, să efectueze lucrări de apărare de mal pe râul Moldovița în zona Gara Mocănița – canal Ascunsu, acest proiect având o perioadă de execuție de trei ani. De asemenea, edilul vrea să realizeze o monografie a comunei Moldovița și să obțină titulatura de Stațiune turistică de interes local pentru localitatea pe care o reprezintă.

„Noi am depus la Compania Națională de Investiții mai multe proiecte de care să beneficieze cetățenii din Moldovița. Unul dintre cele mai importante pe care l-am depus la CNI, în valoare de peste 22,6 milioane de lei, este cel de racordare a comunei la apă și canalizare. Totodată, deoarece infrastructura rutieră este foarte importantă pentru fiecare om din comună, în acest an, tot prin CNI, vom implementa și un proiect de peste 20,6 milioane de lei care prevede modernizarea tronsonului DC Demacușa pe o lungime de 800 de metri, a tronsonului DC Putna Secrieș pe o lungime de 900 de metri, construirea unui pod peste râul Demacușa în zona Darieni, dar și apărări de maluri”, a declarat primarul comunei Moldovița, Traian Iliesi.

Totodată, tot prin CNI, edilul are și un proiect care prevede modernizarea și consolidarea drumurilor de interes local în valoare de 42.346.341 de lei. De asemenea, în acest an, în comuna Moldovița se vor pune bazele unui nou Cămin Cultural în valoare de 5,7 milioane de lei și se va reabilita, moderniza și dota Dispensarul uman din comună.

Pe de altă parte, la Ministerul Fondurilor Europene, edilul Traian Iliesi a depus două proiecte, respectiv unul privind  modernizarea și dotarea Liceului Tehnologic „Vasile Cocea” Moldovița și unul care prevede dezvoltarea unei rețele inteligente de distribuție a gazelor naturale în comunele Moldovița, Vatra Moldoviței, Frumosu și Vama. Cel din urmă fiind depus pe POIM print-o Asociațe de Dezvoltare Intercomunitară împreună cu localitățile menționate.

„Pe GAL «Bucovina de munte» sau A.F.I.R. vom depune mai multe proiecte. Primul dintre ele vizează construirea unui teren sintetic de sport la Școala Generală Argel. Totodată, vrem să modernizăm și sala de spectacole din cadrul Primăriei Moldovița și să achiziționăm o mașină de pompieri”, a mai spus Traian Iliesi.

Edilul a adăugat că, tot pe GAL va depune și un proiect care prevede modernizarea iluminatului public în satele Demacușa, Rașca și Argel,

„Facem toate aceste investiții pentru cetățenii comunei noastre. Cu răbdare și încredere vom moderniza comuna în totalitate și vom reuși să aducem toate utilitățile necesare unei gospodării”, a conchis Traian Iliesi.

De amintit este că în dezvoltarea comunei Moldovița, primarul Traian Iliesi face în continuare echipă cu Romeo Cocerhan, viceprimar cu o importantă experiență în administrația publică locală.

5 Responses

  1. Boiciuc Ionut

    De electrificarea cătunelor nu scrie nimic sau o să promiteți la următorul mandat că de 20 de ani se tot promite şi nimic?

    Răspunde
  2. Petru

    Cel mai bun primar din zona de munte. Comuna noastră are o altă față, o față europeană. E o mândrie să ajungi prin Moldovița și să vezi atatea schimbări în bine

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.