Datorită investițiilor și realizărilor care au avut loc în ultimii opt ani, locuitorii din Bosanci au acum parte de o comună modernizată.

Chiar dacă mai sunt lucruri de realizat pentru bunăstarea comunei, nu se pot trece cu vederea realizările administrației locale, ale primarului Anton Curic, care a reușit să aducă un plus de valoare comunei prin realizările din cele două mandate.

Anton Curic, primarul comunei Bosanci

În infrastructură, primarul Anton Curic a reușit, prin proiectele sale, să asfalteze 7 km de drum agricol de câmp și drumul comunal din zona Bosanci – Nimerceni – Cumpărătura – Bunești, 0.5 km de drum în zona Centru – Biserica Penticostală, iar toate drumurile comunale și o parte din cele de pe câmp au fost balastate, în acest interval reușindu-se construirea a 100 de podețe. Totodată, cei care au treabă sau doresc să vină în municipiul Suceava au la dispoziție o linie de transport tur-retur Bosanci – Suceava, mijloc de transport ce trece și prin zona Bosanci-Deal. De asemenea, s-au demarat lucrările pentru asfaltarea drumului Deal – Puiu – Fântâna cu cruce, pe o lungime totală de patru km.

Datorită fondurilor europene atrase, primarul Curic a reușit realizarea a 26 km de rețea de alimentare cu apă și 26 km de canalizare. Din fondurile proprii, rețeaua de apă potabilă a fost extinsă cu încă doi km, s-a modernizat cel de-al treilea rezervor de apă potabilă și s-a dotat serviciul pentru apă și canalizare cu aparatură necesară intervențiilor operative: aparat de sudură, pompă apă potabilă, generator și aparat de fuziune.

„Rețeaua de iluminat public a fost extinsă pe o distanță de 0.6 km și s-a modernizat în zona centrală prin montarea unor lămpi economice cu leduri. Suntem încântați că s-a reușit, printre altele, și pavarea trotuarelor pe o porțiune de doi km. De asemenea, s-a creat și zona pietonală la moara Gula, prin care s-au redus substanțial accidentele de circulație”, a menționat primarul din Bosanci.

Sală de sport cu 150 de locuri cu scaune și bază sportivă cu nocturnă și gazon artificial

Primăria comunei Bosanci, prin primarul acesteia, a reușit să construiască o sală de sport cu o capacitate de 150 de locuri pe scaune, să amenajeze o bază sportivă cu nocturnă și cu gazon artificial.

Printre ultimele și cele mai noi realizări din Bosanci, Anton Curic a menționat câteva dintre acestea: modernizarea din fonduri proprii a Căminului Cultural, modernizarea dispensarului comunal, construirea unei anexe în spatele Primăriei, modernizarea parcării și a gardului împrejmuitor din spatele Primăriei și a Căminului Cultural, modernizarea parcului din zona centrală, înființarea GAL-ului Valea Siretului de Jos, atragerea de investitori în comună, achiziționarea unui buldoexcavator, a unei camionete și o autospecială pentru pompieri. De asemenea, a fost modernizată clădirea în care funcționează Muzeul Pompierului și garajul pentru autospecială.

Referitor la educație, a precizat primarul, s-a reușit modernizarea din fonduri guvernamentale a școlii gimnaziale I-VIII Bosanci prin instalarea unei centrale pe gaz și refacerea acoperișului. Totodată, cu fonduri de la Banca Mondială s-a modernizat Școala Generală cu clasele I-IV Bosanci – Deal.

„Am suplimentat fondurile la fiecare școală din comună, am premiat în total peste 90 de elevi olimpici ai școlii gimnaziale Bosanci, am achiziționat un microbuz școlar pentru transportul elevilor din Bosanci și Cumpărătura, iar prin accesarea programului educațional «Biblionet» s-au achiziționat pentru biblioteca comunală calculatoare conectate la Internet, precum și mobilier nou pentru cărți”, a subliniat Anton Curic.

În ceea ce privește sectorul cultural, comuna Bosanci s-a promovat la nivel național prin documentare tv, albume foto, dvd-uri de prezentare, emisiuni tv și radio. De asemenea, s-au realizat spectacole artistice, programe de urături și obiceiuri de iarnă, Balul Gospodarilor, Nunta de Aur.

 Investiții realizate în comuna Bosanci (2)

Investiții realizate în comuna Bosanci

Proiecte de viitor

Primarul comunei Bosanci, Anton Curic, dorește continuarea modernizării comunității prin proiecte ce acoperă toate domeniile de activitate. Prin fonduri europene, primarul dorește asfaltarea a 6 km de drum în zonele Vârâți, Deal, Rugina, Cumpărătura, Brutăriei, Poliției, Stadion și strada Cociorvan. Proiectul, cu o valoarea de un milion de euro, a demarat deja, realizându-se studiile de fezabilitate.

Printre prioritățile primarului se numără modernizarea și dotarea Școlii Gimnaziale Bosanci prin Programul Operațional Regional 2014-2020, modernizarea și asfaltarea cu fonduri guvernamentale în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală a 7 km de drumuri comunale în zona Varatec, Coastă, Vale, Sub Deal.

De asemenea, se dorește achiziționarea unui tractor cu lamă pentru deszăpezire, construirea unui dispensar medical nou, înființarea de spații de joacă pentru copii, extinderea rețelei de apă și canalizare prin fonduri europene în zona Varatec – Coastă și în alte zone în care nu există rețea de apă și canalizare.

„Dorim să extindem rețeaua de gaz metan în zona Vârâți – Valen – Lan – Puiu. Ca urmare a modernizării prin asfaltare a drumurilor, dorim să extindem transportul în comun în zona Deal – Puiu – Fântâna cu Cruce – Centru”, a mai menționat Anton Curic.

Totodată, se dorește extinderea rețelei de trotuare prin pavare, spre direcția Suceava, Udești, zona de Deal și spre Cumpărătura; inițierea demersurilor pentru includerea localităților Bosanci și Cumpărătura în programul cadastru general gratuit; amenajarea unei fântâni arteziene în centrul localității; înființarea unui ansamblu folcloric pentru promovarea tinerilor talentați din comună.

„Tot ce s-a realizat în acești ani, nu sunt vorbe sau minciuni, ci reprezintă realitatea, este ceva palpabil ce se poate vedea pe teren. Sunt obiective realizate cu sprijinul lui Gheorghe Flutur și cu devotamentul de care am dat dovadă”, a declarat Anton Curic.

Dacă va fi reales, primarul și-a propus să continue modernizarea localității, ridicarea gradului de sănătate, bunăstare și civilizație al comunei Bosanci.

Acesta îi îndeamnă pe cei din comuna Bosanci să continue cu el în funcția de primar al comunei.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.