Comuna Slatina, atât de înfrumusețată în ultimii ani de investiții majore, continuă să fie un exemplu de bune practici. Multe proiecte importante începute de primarul Vlăduț Gherman se apropie astăzi de finalizare, iar planurile acestuia sunt, în continuare, mărețe.

Un proiect pe fonduri europene, atras de primarul comunei Slatina și de echipa acestuia se referă la asflatarea a 6 km de drum comunal și este realizat în proporție de 90%.

Investiția, în valoare de 1.200.000 de euro, va fi recepționată  în luna august a acestui an.

„Este finalizat, de asemenea, și proiectul de infrastructură rutieră realizat prin Grupul de Acțiune Locală, prin care am reușit să betonăm 800 m de drum, în satul Găinești. Valoarea proiectului a fost de peste 5 miliarde de lei vechi și s-a încadrat perfect la nevoile oamenilor”, a spus primarul Vlăduț Gherman.

Un alt proiect de mare importanță pentru comunitatea din Slatina este realizat în proporție de 40% și presupune aducțiunea de apă și canal pe raza comunei. De asemenea, lucrările de modernizare la toate cele șase școli de aici au fost finalizate.

„Ce-am fi noi fără educație? Bineînțeles că am început cu acest domeniu! Acestea au fost primele mele proiecte”, spune, astăzi, mulțumit primarul.

Povestea de succes continuă!

Cu aceeași energie și dragoste pentru comuna sa, edilul are câteva proiecte pe care le vrea implementate până la sfârșitul acestui an.

Este vorba despre o poartă de intrare în comună, la care vor începe lucrările imediat ce lucrările la Drumul Județean vor fi finalizate pe acel tronson, dar și de amenajarea mai multor trotuare în Slatina și Găinești.

De asemenea, primarul Gherman are în vedere și realizarea unei piste de bicicliști după finalizarea investițiilor mari din localitate, care nu suportă amânare. 

Drumul care leagă Slatina de Voroneț, un vis la care primarul nu vrea să renunțe

Prima zi la Primăria Slatina a venit și cu mai multe ținte pe care edilul și le-a propus să le atingă, iar drumul care ar putea lega Slatina de Voroneț rămâne unul dintre aceste obiective.

De o frumusețe pitorească, acest drum ar putea aduce un mare plus la capitolul „turism local” și ar oferi o nouă șansă de dezvoltare locuitorilor comunei.

„N-am renunțat la acest proiect. Am nevoie doar de 2,5 km pe care să îi facă altcineva. În speță, Primăria Orașului Gura Humorului sau Consiliul Județean care ar putea trece drumul în administrarea lui, iar împreună am putea lăsa un obiectiv atât de frumos în urma noastră. Fac, în continuare, un apel în acest sens. Am convingerea că nu vor trece neauzite aceste vorbe”, a declarat pentru SuceavaLive, primarul Vlăduț Gherman.

Primarul comunei Slatina și-a dovedit profesionalismul atunci când a preluat Primăria cu mari datorii, iar în primii trei ani de mandat a reușit să atragă fonduri cu o valoare de 12 ori mai mare decât bugetul comunei pe un an. De atunci și până astăzi, fața comunei s-a schimbat vizibil, iar dragostea edilului pentru comuna sa este la fel de mare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.