Primarul orașului Siret, Adrian Popoiu, a informat că lucrările de reabilitare și modernizare a Grădiniței „Luminița” din oraș vor fi finalizate până la sfârșitul anului 2021. De asemenea, edilul a precizat că și proiectul privind dotarea cu echipamente, înființarea de laboratoare, ateliere și un amfiteatru la Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret va fi finalizat tot în acest an.

Adrian Popoiu preconizează că în luna noiembrie vor fi finalizate efectiv lucrările, va fi semnat procesul verbal și, ulterior, grupele de copii vor fi mutate în corpurile modernizate. Edilul a subliniat că noile investiții sunt la standarde europene.

„La Grădiniță lucrările sunt avansate și, în curând, copiii din Siret se vor putea bucura de noile condiții. Atât preșcolarii, cât și cadrele didactice, vor beneficia de noile săli de grupă, care acum sunt moderne și dotate la standarde europene”, a declarat primarul orașului Siret, Adrian Popoiu.

În ceea ce privește proiectul de modernizare a Colegiului Tehnic „Lațcu Vodă” Siret, edilul a precizat că lucrările se apropie de final, în prezent fiind în curs licitația pentru dotarea atelierelor de mecanică și textile. Adrian Popoiu a adăugat că dotarea acestor atelier ear trebui să fie făcută în maxim două luni.

Atât Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est, cât și Ministerul Educație vor că aceste două proiecte și fie preluate ca exemple de bune practici și implementate și în alte unități administrativ teritoriale din țară.

„Aceste două proiecte, vor fi date de către Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est de la Piatra Neamț, ca exemple de bune practici pentru celelalte proiecte care sunt acum în derulare prin Programul Operațional Regional. Și cei de la Ministerul Educației au spus că proiectul de la Colegiul Tehnic <Lațcu Vodă> este unul inovativ și ar vrea să fie multiplicat și la nivelul altor administrații locale. Practic, în cadrul Colegiul Tehnic, se dorește implementarea atât a învățământului dual cât și a celui profesional. Elevii vor avea deprinderi, astfel încât, după terminarea studiilor, să poată lucra într-o unitate economică de profil”, a declarat primarul orașului Siret, Adrian Popoiu.

În aceeași ordine de idei, la capitolul investiții din zona educațională, primarul Adrian Popoiu a amintit de Parcul științific și tehnologic East European Border, care urmează să fie construit.

„Contractul pentru acest proiect a fost semnat în decembrie 2020, s-au făcut toate licitațiile până în acest moment, avem proiectant, avem constructor, sperăm noi ca de la începutul anului viitor, această investiție să prindă contur. Noi ne dorim că acest Parc științific să devin atractiv”, a transmis primarul Adrian Popoiu.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.