Oficiul Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (OJFIR) Suceava a organizat zilele trecute o ședință de informare cu privire la Programul de Dezvoltare Rurală pentru perioada de programare 2014‐2020

Primarii și reprezentanții primăriei s-au întâlnit la OJFIR Suceava„Având în vedere faptul că în perioada următoare vor începe sesiunile de depunere a proiectelor finanţate prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, oportună a fost o întâlnire cu potenţialii beneficiari ai acestora”, a declarat Mihai Moraru, şeful OJFIR Suceava.

Fiind direct implicați în program, la ședință au luat parte reprezentanți ai primăriilor, societăților de consultanță și grupurilor de acţiune locală constituite până la această dată în judeţul Suceava.

Mihai Moraru, directorul executive al OJFIR declară că participanții au aratăt că au fost informați despre obiectivele strategice de dezvoltare şi finanţare a investiţiilor rurale.

Măsura 4 – „Investiţii în  active fizice”, cu submăsurile referitoare la investiţiile în exploataţii agricole, exploataţiile pomicole, procesarea/marketingul produselor agricole; procesarea/marketingul produselor din sectorul pomicol, dar şi la investiţiile pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice a fost principalul subiect de discuție între cei prezenți.

De asemenea, Măsura 6 – „Dezvoltarea exploataţiilor şi a întreprinderilor”, a fost pe lista de informare. Această măsură implică  în special tinerii care doresc să aplice pentru programul tinerilor fermieri, dar și pe cei care doresc înfiinţarea de activităţi neagricole în zone rurale, dezvoltarea fermelor mici, cât şi pe cel pentru finanţarea de investiţii în crearea şi dezvoltarea de activităţi neagricole.

Măsura 7 – „Servicii de bază şi reînnoirea Satelor în zonele rurale”, măsură orientată pe finanţarea de investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică, precum şi pe investiţiile asociate cu protejarea patrimoniului cultural a fost ultimul punct de discuție între cei din sala de conferință.

Iată că încet, încet se dau publicității tot felul de informații folositoare pentru cei care doresc să ajute la dezvoltarea României, fie ei tineri sau de vârsta a doua. Rămâne de văzut dacă aceste oportunități vor fi luate în considerare de către cei vizați de fiecare Măsură în parte.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.