Direcția Județeană pentru Sport și Tineret în parteneriat cu Asociația Intercult Bucovina (INTERCOOLT), organizează Biblioteca Vie cu tema ”Modele de urmat” în data de 31 mai, la Muzeul Științelor Naturii, între orele 11.00-15:00.

Șapte cărţi vii vă așteaptă să veniţi într-un număr cât mai mare, să intraţi în dialog cu ele și să le cunoașteţi poveștile care se ascund în paginile lor.

Biblioteca Vie funcţionează ca o bibliotecă obișnuită — dumneavoastră, ca cititor, puteţi împrumuta o carte pentru o perioadă limitată de timp (20 minute). Există însă două aspecte importante: cărţile sunt fiinţe umane și intră într-un dialog personal cu cititorul.

„Cărţile” din Biblioteca Vie sunt reprezentanţi ai comunității din județul Suceava, oameni cu povești care ar da cititorului o experienţă unică de învăţare, sau oameni care se confruntă sau se pot confrunta cu prejudecăţi sau stereotipuri de etnie, rasa, religie etc. și care ar putea fi victime ale discriminării sau excluderii sociale.

Prin Biblioteca Vie ne propunem să promovăm respectul pentru drepturile omului și demnitatea umană, să atragem atenţia asupra diversităţii culturale din judeţul Suceava, să stimulăm dialogul intercultural, pentru că de multe ori diferenţele dintre oameni nu sunt valorificate ca fiind resurse, iar de cele mai multe ori aceste diferenţe duc la discriminare, suspiciune și respingere.

Pentru detalii și informaţii suplimentare legate de eveniment, vă rugăm să ne contactaţi la adresa: contact@intercoolt.ro.

Asociația Intercult Bucovina – INTERCOOLT reunește tineri membri ai grupurilor etnice din judeţul Suceava și este un promotor activ al dezvoltării interculturale a județului Suceava. Această asociație a luat naștere în cadrul proiectului Diversitatea face Diferenţa, proiect implementat de către Fundația Parteneri pentru Dezvoltare Locală, în parteneriat cu Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernului României (www.diversitateafacediferenta.ro).

Pentru noi, dezvoltarea interculturală reprezintă oportunitatea de a lucra împreună și de a pune în valoare diferențele de natură culturală, etnică, religioasă ca resurse pentru dezvoltarea de inițiative care să vină în întâmpinarea nevoilor comunităților din județul Suceava.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.