Zilele Oraşului Siret, care se vor desfășura în perioada 14-16 iulie, vor cuprinde un program bogat de activități cultural-artistice și invitați de seamă, precum Fuego și trupa Fără Zahăr.

Astfel, vineri, 14 iulie, la ora 17:00, va avea loc deschiderea oficială a evenimentului, care va fi urmată de evoluţia Fanfarei „Mugurii Siretului”, a copiilor de la Grădiniţa „Luminiţa” şi a Trupei „Clinchete” (facepainting, figurine din baloane). Tot vineri vor fi prezentate spectacolele pregătite de elevi de la Clubul Copiilor şi Elevilor din Siret, de beneficiari ai Fundaţiei „O Nouă Viaţă” și de Asociaţia culturală „Kolomeika”. Seara se va încheia cu formaţiile „Miraj Group” din Suceava şi „Dynakord” din Hliboca, Ucraina.
Sâmbătă, 15 iulie, de la ora 15:00, va începe Festivalul de Folclor Siretul, ediţia a V-a (prima parte). Publicul îi va putea admira pe cei de la Ansamblul „Kozaciok” din Bălcăuţi, Ansamblul „Stejărelul” din Cajvana, Ansamblul „Codrişor” din Dorneşti, Ansamblul „Brăduţul” din Horodnic de Jos, Grupul Folcloric „Dor străbun” din Bilca, Ansamblul „Flori vicovene” din Vicovu de Sus și Ansamblul „Cervona Kalena” din Negostina.
De asemenea, cei prezenți vor asista la recitaluri susținute de Ana Maria Popescu, Agatha Gazda și Laura Haidău. Cel mai important nume invitat la acest eveniment, îndrăgitul interpret Fuego, va susține sâmbătă un recital, după care petrecerea va continua cu DJ Covy, Boghi Dance și Unison Band.
În ultima zi a evenimentului, începând cu ora 15:00, va începe cea de-a doua parte a ediției a V-a Festivalului de Folclor Siretul, ediţia a V-a, cu reprezentaţiile Corului „Dragoş Vodă” Cernăuţi (Ucraina), a Ansamblului Siretul (Siret), recital susţinut de Grigore Gherman, Grupul „Dor bucovinean” Siret, Ansamblul „Kolomeika” Siret. Pe scenă vor mai urca Angelica Flutur, Marius Leonte Group, Royal Group Suceava, iar seara se va încheia cu un recital susţinut de trupa Fără Zahăr.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.