Polițiștii Postului de Poliție Cacica au început o anchetă în urma unei sesizări venite din partea unui localnic de 59 ani. Acesta susține că în data de 14 iulie, persoane necunoscute au pătruns în locuința sa, de unde i-au sustras bani.

Însă, pătrunderea în locuința nu a avut loc sub formă de efracție sau prin folosirea forței, ci în urma unei… invitații. Din cercetări a rezultat că reclamantul și soția acestuia au plecat la biserică, asigurând ușa și poarta de acces în curte, cheia de la ușă fiind așezată sub preșul de pe pragul intrării în locuință.

În cursul serii, au constatat faptul că dintr-o cutie din plastic, ce era așezată într-un dulap de haine, a fost sustrasă suma de 2.164 lei, fără ca în interiorul casei să fie răvășite sau sustrase alte bunuri sau valori.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.

Poliţiştii atrag atenţia cetăţenilor cu privire la modul de asigurare a uşilor de acces în locuinţă prin folosirea unor sisteme eficiente care să asigure securizarea spaţiului de locuit. Totodată, cetăţenii sunt sfătuiţi să nu lase cheile de acces în locuinţă în locuri improprii (sub preşuri, în ghivecele de flori din apropiere, sau în alte asemenea locaţii), astfel de gesturi uşurând activitatea infracţională a autorilor de furturi.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.