Deputatul de Suceava, Ioan Bălan, a fost ieri, 21 august, la inaugurarea noii piste de aterizare – decolare, de la Aeroportul Internațional din Iași. Cu acest prilej, el l-a felicitat pe președintele liberal al Consiliului Județean Iași, Cristian Adomniței, pentru faptul că lucrările au fost terminate cu 13 luni înainte de termenul stabilit.

Liderul PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan, consideră că finalizarea lucrărilor de modernizare a Aeroportului din Iaşi înaintea celor de la Aeroportul „Ştefan cel Mare” este dezastruoasă pentru judeţul Suceava. Ioan Bălan a participat în cursul zilei de ieri, 21 august, la inaugurarea lucrărilor de modernizare a Aeroportului din Iaşi, respectiv construirea unei piste de decolare – aterizare cu o lungime de 2.400 de metri. Bălan a arătat că administraţia judeţeană din Iaşi a reuşit să termine cu 13 luni mai repede lucrările ce au presupus modernizarea acestui aeroport, ceea ce face ca aeroportul din Suceava să fie pus în dificultate şi să ajungă să fie doar complementar celui ieşean.

„Am fost surprins de determinarea de care au dat dovadă autorităţile ieşene, în special preşedintele CJ Iaşi, suceveanul Cristian Adomniţei. Au reuşit să termine cu 13 luni mai devreme lucrările de modernizare”, a declarat Ioan Bălan. El a subliniat că această situaţie este dezastruoasă pentru judeţul Suceava, având în vedere că lucrările de modernizare de la Aeroportul „Ştefan cel Mare” sunt în întârziere. „Este extrem de dezastruos pentru Suceava. Cursele de linie ce au fost contractate cu Aeroportul Iaşi nu vor fi schimbate şi Suceava va avea probleme pentru că distanţa dintre cele două oraşe nu e atât de mare şi este exclus să fie curse similare pe ambele aeroporturi. Cursele contractate de Iaşi vor rămâne la Iaşi, iar Suceava va trebui să aibă o ofertă complementară”, a mai precizat preşedintele PDL Suceava, care a mai adăugat că aceasta este de fapt marea pierdere a Aeroportului „Ştefan cel Mare” prin întârzierea lucrărilor de modernizare.

La inaugurarea noii piste de aterizare – decolare a Aeroportului din Iaşi au mai fost prezenţi şi viceprimarul Sucevei, Ovidiu Doroftei, precum şi preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, Marius Zmău.

IMG_4485 IMG_4488 IMG_4468

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.