Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan îi cere prefectului Mirela Adomnicăi să se autosesizeze în cazul inspectorului Ghiorghi Cornia. Acesta este acuzat că l-a amenințat cu demiterea pe directorul școlii din Rădășeni, Grigore Bocanci, dacă în localitate PSD nu va scoate la alegerile europarlamentare un scor apropiat sau mai mare decât media pe județ.

„Sub această poveste a unor reclamații, așa ziși anonimi se duc și fac în toate zonele județului Suceava presiuni pe primari, pe consilieri locali, pe directori, pe toți cei care nu sunt de acord cu politica pe care o fac. Aceste presiuni sunt infracțiuni și cineva va răspunde în perioada următoare. Acești șefi care vor astăzi să își asigure în continuare funcția trebuie să înțeleagă că făcând ceea ce îi pune PSD , s-ar putea să îi ducă mult mai departe de funcțiile de serviciu și undeva la Botoșani (n.r. Penitenciarul Botoșani). Aceste lucruri trebuie să fie foarte clare și bine înțelese”, a declarat deputatul Ioan Balan.

Potrivit acestuia, cazul inspectorului Ghiorghi Cornia confirmă comportamentul infracțional al social-democraților și că aceștia nu au învățat nimic din condamnarea lui Liviu Dragnea.

„Acest incident confirmă că astfel de presiuni fac parte din comportamentul infracțional al PSD din timpul campaniilor electorale și din ziua de vot. De asemenea, aceste incidente, demonstrează că PSD-iștii nu au învățat nimic din condamnarea șefului lor, Liviu Dragnea, condamnat tocmai pentru asemenea fraude electorale. Acest caz nu este un incident izolat și cei ca domnul Cornia sunt doar executanții unei decizii de la vârful PSD-ului. Acest comportament infracțional marca PSD trebuie să fie în atenția organelor statului, plătite să prevină sau să pedepsească fraudarea alegerilor prin asemenea metode medievale”, a mai declarat liberalul sucevean.

Ioan Balan îi cere prefectului Mirela Adomnicăi să se autosesizeze în acest caz, pentru ca aceasta trebuie să vegheze respectarea legii pe teritoriul județului Suceava.

„Cum ar fi putut oare, la sediul partidului să îl schimbe pe directorul școlii din Rădășeni, pentru că acolo s-a luat hotărârea, dacă nu ar fi implicată instituția județeană?”, a întrebat retoric deputatul Ioan Balan.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.