Sâmbătă, 25 ianuarie, Platforma DA a constituit Liga Aleșilor Locali, o entitate extrem de importantă pentru formațiunea din Republica Moldova în contextul unuia dintre principalele deziderate ale partidului – descentralizarea veritabilă și consolidarea reală a autonomiei locale. Andrei Năstase, cel care a creat această platformă, a precizat că dovadă a fost și continuă să fie activitatea fracțiunii parlamentare a Platformei DA, care în foarte scurt timp a promovat mai multe inițiative legislative benefice autonomiei locale, inclusiv cea prin care din anul 2020 în bugetele locale vor rămâne suplimentar aproximativ câte 600 milioane de lei.

La Congresul Aleșilor Locali ai Platformei DA  au fost prezenți și oaspeți de peste Prut, din România. Este vorba despre vicepreședintele regiunii Nord Est a PNL, deputat în Parlamentul României, Ioan Balan, ministrul Mediului din România, Costel Alexe, preşedintele PNL Diaspora-Republica Moldova, Adrian Dupu, cât și Alexandru Machedon.

„Am participat ieri la înființarea Ligii Aleșilor Locali a Platformei DA, partenerii noștri de încredre, conduși de Andrei Năstase.
Am fost încântat să transmit mesajul președintelui PNL, dl Ludovic Orban, un mesaj de încurajare și susținere.
Totodată, mi-am exprimat încrederea că ei sunt schimbarea de care are nevoie Moldova și speranța că în curând ne vom regăsi împreună în Uniunea Europeană”, a declarat vicepreședintele regiunii Nord Est a PNL, deputatul Ioan Balan.

În cadrul Congresului Aleşilor Locali circa o mie de primari și consilieri au creat o platformă importantă de comunicare, atât pe dimensiunea intercomunitară, cât și pentru o mai bună interconexiune cu conducerea partidului. Această platformă va asigura soluţionarea mult mai eficientă a problemelor cu care se confruntă autoritățile publice locale, va dinamiza atragerea mai multor proiecte investiționale pentru localitățile noastre și va contribui esential la îmbunătățirea cadrului legal în domeniul autonomiei locale.

„Apreciem cu deosebit respect participarea la evenimentul de astăzi a mai multor oaspeți din România, europarlamentari, deputați, foști și actuali primari, reprezintanţi ai Partidul Național Liberal, partener fidel al Platformei DA și membru al aceleeași familii europene – Partitul Popular European. În cadrul evenimentului de azi am discutat cu prietenii noștri din România oportunitățile realizării mai multor proiecte de infrastructură și finanțării directe a localităților moldovenești”, a declarat Andrei Năstase.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.