Ioan Balan, deputatul PNL de Suceava, solicită liderilor PSD, Liviu Dragnea şi Victor Ponta, să nu mai caute în zadar vinovaţii pentru situaţia dezastruoasă din piaţa asigurărilor, în special a tarifelor astronomice ale RCA, pentru că problema este chiar în curtea PSD.

„Este înfiorătoare ipocrizia de care dau dovadă Liviu Dragnea şi Victor Ponta în problema asigurărilor. Domnilor, nu mai minţiţi! Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este tot PSD! PSD controlează ASF! Nu mai căutaţi în zadar vinovaţii, ci chemaţi-vă membrii de partid din ASF la ordine şi explicaţi-le că au dinamitat întreg sectorul de transporturi din România”, a declarat Ioan Balan.

Deputatul PNP consideră că PSD a propus şi a susţinut ani la rândul actuala conducere a ASF. „PSD l-a propus pe actualul şef al ASF. PSD a propus majoritatea membrilor din consiliul ASF. Aşadar, cea care decide asupra asigurărilor din România, asupra cui trăieşte sau dispare din domeniul transporturilor este, în fapt, o aripă a PSD – aripa de supraveghere financiară social-democrată”, a mai declarat deputatul.

Ioan Balan a subliniat că degeaba încearcă Liviu Dragnea să joace un teatru ieftin, făcându-se că abia acum a aflat de atrocităţile patronate de ASF, pentru că nu îl crede nimeni.

„Este un actor slab! Minciunile sale sunt o altă formă de dispreţ pentru cei care muncesc onest în sectorul privat şi care au ajuns să-şi închidă firmele pentru că nu mai pot face faţă nici impozitelor introduse de PSD şi Victor Ponta, nici lipsei de investiţii şi nici tarifelor RCA, mai mari, uneori, decât valoarea autovehiculelor”, a mai zis Balan.

Acesta a menționat că din anul 2009 firmele româneşti abia îşi trag suflarea şi se chinuie să reziste, ca să nu închidă porţile.

Ioan Balan dorește creșterea numărului de curse de pe Aeroportul din Suceava

„Parcă nu ar fi îndeajuns faptul că firmele străine le supun la o concurenţă acerbă, mai trebuie să vină şi autorităţile din România să le mai pună o piedică în plus. Ori, la acest capitol, PSD se pricepe de minune. În 2014, Victor Ponta şi PSD a dat prima lovitură transportatorilor prin aberanta supra-acciză aplicată carburanţilor, mii de angajaţi ajungând să îngroaşe rândul şomerilor. Din anul 2015 şi până în prezent tarifele ameţitoare pentru RCA i-a îngropat practic pe cei care derulau activităţi în acest sector. Este la mintea cocoşului că toate aceste majorări de tarife fie închid firmele de transport, fie se duc direct în preţul de transport, care oricum era extrem de mare”, a mai declarat deputatul PNL.

Ioan Balan afirmă că cei mai afectaţi vor fi românii din judeţele îndepărtate de Capitală și nu vrea să se mai gândească cât va trebui să scoată un sucevean din buzunar ca să ia autobuzul până la Bucureşti.

„Nu vreau să mă gândesc la ce preţuri vor ajunge bunurile produse în sudul ţării, tocmai la noi, în nord, în Bucovina. Dacă până acum judeţele din Bucovina erau oricum ocolite de investitori din cauza unui infrastructuri de transport precare şi de costurile mari determinate de distanţa faţă de Bucureşti, acum chiar că ne putem lua gândul că viaţa bucovinenilor se va schimba în bine şi că cineva ar dori să investească bani şi să creeze locuri de muncă bine plătite”, a conchis Balan.

Deputatul îi cere lui Liviu Dragnea să cheme la ordine ASF-ul, deoarece consideră că este o instituţie moşită şi botezată de PSD, şi să găsească o cale de rezolvare cât mai urgent.

„Dacă nici unii, nici alţii nu au soluţii, atunci fie Liviu Dragnea să-i demită pe toţi cei responsabili din ASF, fie PSD să-şi asume că a mai dat o lovitură năucitoare mediului de afaceri din România”, a încheiat deputatul PNL Ioan Balan

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.