Vicepreşedintele PDL Ioan Bălan, deputat de Suceava, a declarat vineri, 19 septembrie, că primarii care s-au lăsat ademeniţi de PSD să-şi depună adeziunea la acest partid şi-au semnat demisia din calitatea de primar, constatând că şi oamenii serioşi au căzut în această capcană.

Bălan a declarat că cei trei primari PDL din judeţul Suceava care s-au înscris în PSD au obţinut, fiecare, un scor electoral bun când au candidat pentru funcţia de primar, dar că, ulterior, în localităţile respective, la celelalte alegeri, voturile au fost direcţionate mai mult spre PSD, iar acum nu au făcut decât să confirme că au „jucat cu PSD”.

Liderul PDL a declarat că în ceea ce priveşte migraţia aleşilor locali, votul din Camera Deputaţilor de respingere a OUG 55/2014 arată normalitatea, care este „respectarea legii şi nu suspendarea legii” din considerente electorale, când cei aflaţi la putere îşi creează un avantaj electoral.

„Ceea ce a demonstrat PSD tot timpul, dar şi prin această ordonanţă, este că oamenii pentru ei nu contează. Pentru PSD oamenii sunt cifre într-o statistică electorală. De aceea mă uit cu îngrijorare la unii primari suceveni, de altfel oameni serioşi, care au fost ademeniţi de PSD şi, cu uşurinţă, au semnat adeziunea la PSD, ceea ce echivalează cu demisia din calitatea de primar”, a precizat Bălan. Acesta a arătat că prevederile legale ce interzic migraţia aleşilor locali au fost doar suspendate şi vor reintra în vigoare după data de 15 octombrie.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.