Ioan Bălan şi-a lansat candidatura pentru un nou mandat de deputat în fata a peste 1400 de simpatizanţi şi primari care reprezintă Colegiul Uninominal 2. Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa liderilor PDL într-un viitor complex comercial din Burdujeni.

Organizată în cele mai mici detalii, lansarea candidaturii lui Ioan Bălan, a început cu un film de prezentare a activităţii sale din colegiul 2. Prezentatorul evenimentului a fost Orest Onofrei, care i-a introdus rând pe rând în scenă pe cei şase primari, respectiv  primarul Sucevei, Ion Lungu, primarul de la Adâncata,  Viorel Cucu, pe Dănuţ Solcan din Mitocul Dragomirnei, pe edilul oraşului Salcea Ilie Lungu, pe Vasile Breabăn din Pătrăuţi şi primarul  Dumitru Corjuc din Ipoteşti. Fiecare dintre cei şase şi-au declarat susţinerea şi totodată au arătat modul în care Ioan Bălan s-a implicat în sprijinirea comunităţii pe care aceştia o administrează.

Între  discursurile invitaţilor au cântat Valentin Bertea, Sofia Vicoveanca, Margareta Clipa şi Aurel Tămaş, un bun prieten al celui care pe 9 decembrie vrea să obţină un nou mandat de deputat.

Cezar Preda: “Ce a realizat Flutur în 4 ani nu va realiza Nechifor nici în 20”

Mesajul de la preşedintele partidului, Vasile Blaga, a fost citit de prim-vicepreşedintele Cezar Preda. Acesta a declarat că Bucovina, unde este preşedinte Cătălin Nechifor, “nu este Bucovina lui Gheorghe Flutur”. Liderul PDL a ţinut să le amintească celor prezenţi că “Bucovina lui Flutur era pe harta României, acolo unde îi era locul. Ceea ce a realizat Gheorghe Flutur în patru ani nu va realiza Nechifor nici în 20 de ani. Vă asigur că bătălia acestor alegeri pentru orice bucovinean este să realeagă echipa lui Flutur. Dacă pierdem bătălia în patru ani se vor depune bălăriile pe ce am realizat”.

 Gheorghe Flutur:” Da, trăiesc, m-am ridicat şi sunt pregatit de luptă alături de voi, alături de echipă”

După mesajul prim-vicepreşedintelui Cezar Preda a urmat mesajul secretarului general al PDL-ului, Gheorghe Flutur, cel care candidează pe Colegiul Uninominal de Senat 2. Acesta şi-a început discursul de vineri seară prin asumarea eşecului avut la alegerile locale, dar a precizat că trebuie mers înainte.  Secretarul general  al PDL-ului  a adăugat : “Da, trăiesc, m-am ridicat şi sunt pregatit de luptă alături de voi, alături de echipă” .

Vorbind despre regionalizare preşedintele PDL Suceava a spus că “este important ca bucovineni să se simtă şi cei din Fălticeni, dar şi cei din Botoşani şi Neamţ (…) Voi fi necruţător cu cei care se pregătesc să dea capitala de regiune Iaşului. Noi am mai dat odată capitala. Trebuie să ne gândim la o dezvoltare pe termen lung, la locuri de muncă şi care să se facă în judeţ  şi în regiune”.

Ioan Bălan: “Pentru mine e un câştig că oamenii pot avea încredere în mine şi în cuvântul meu”

Ultimul a vorbit Ioan Bălan, după ce senatorul Orest Onofrei, gazda evenimentului, i-a făcut o scurtă caracterizare spunând despre acesta că este ”exigent, corect, drept şi că iubeşte mai mult adevărul decat perfecţiunea” . Pe lângă vorbe, senatorul, i-a dăruit şi o caricatură cu mesajul de campanie “Cu inima alături de tine”.

Ioan Bălan a fost însoţit la lansarea candidaturii şi de membrii familiei, cele două nepoate şi bunica sa în vârstă de 86 de ani. Acesta şi-a început discursul spunând: ”Pentru mine este un câştig că oamenii cu care am lucrat şi pe care îi reprezint pot avea încredere în mine şi în cuvântul meu. La alegeriile locale Flutur a obţinut pe colegiul 2 peste 50% din voturi, acest colegiu obţinând cel mare scor politic din judeţ. Putem spune că e singurul colegiu unde primarii sunt de aceeaşi culoare politică. La Suceava, putem spune că PDL a câştigat alegerile. Văd pe unii că spun că PDL nu a făcut nimic. Să vină la Suceava şi să vadă ce a făcut echipa PDL şi preşedintele Flutur”.

Secretarul adjunct al PDL-ului a amintit printre realizările primului mandat, implicarea în autorizarea aeroportului “Ştefan cel Mare “ în regim de aeroport internaţional şi sprijinirea proiectului de dezvoltare a acestuia; centura ocolitoare a Sucevei, realizată în proporţie de 90%, crearea de infrastructură pentru grădiniţe, şcoli, dispensare şi cămine culturale.

Printre proiectele propuse pentru mandatul 2012-2016, Bălan a  amintit că va susţine închiderea inelului de centură a Sucevei, prin dezvoltarea rutei ocolitoare Bosanci – Ipoteşti – Salcea, dezvoltarea proiectului “Zona metropolitană a Sucevei”, finalizarea dezvoltării proiectului de modernizare a aeroportului “Ştefan cel Mare” şi va propune legi care să vină în sprijinul înteprinzătorilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.