Ioan Balan, prim-vicepreședintele PNL Suceava și vicepreședintele regional al PNL, a avut joi, în cadrul Conferinței Județene de Alegeri a PNL Suceava, un discurs deloc întâmplător, ba chiar cu ecou pentru cei care l-au înțeles.

El a vorbit despre rezultatele din cadrul PNL Suceava, dar a și răspuns indirect mai multor speculații politice.

„Am obținut președinte de Consiliu Județean, majoritatea în Consiliul Județean, Primăria Suceava și alte 56 de primării, iar la nivel național am câștigat alegerile europarlamentare, prezidențiale, locale, totul culminând cu înlăturarea de la putere a PSD-ului și formarea unei majorități parlamentare, având un guvern de coaliție condus de premierul Florin Cîțu”, a transmis Balan.

El a contestat celebrul citat al lui Stalin „Cine nu e cu noi, e împotriva noastră” motivând că mai bine s-ar urma un altul, biblic, „cine nu este împotriva noastră este pentru noi” sugerând astfel că el nu va fi niciodată împotriva Partidului Național Liberal.  

„Am văzut în partid diferite situații: controverse, opinii, concurențe, certuri, dar întotdeauna împăcări. De fiecare dată, tot ce a contat după acestea a fost dedicarea față de partid. Au contat oamenii care au sprijinit partidul și la bine și la greu. Eu sunt un astfel de om.  Am colaborat cu multe conduceri centrale ale partidului.  Crezul meu politic este acesta: PNL este deasupra intereselor și pozițiilor mele personale. Sunt și rămân un om de partid. Mă cunoașteți mult prea bine și de aceea vă mulțumesc pentru votul vostru de astăzi”, a transmis Ioan Balan.

De altfel, în discursul său, Rareș Bogdan a salutat prezența deputatului Balan pe aceeași scenă cu premierul Florin Cîțu.

În replică, deputatul Balan l-a asigurat pe colegul său de la centru că „e de bine” dacă el se află pe aceeași scenă cu echipa premierului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.