Este cunoscut ca unul dintre cei mai performanți primari pe care județul Suceava îi are, însă puțini erau cei care știu că în pieptul său bate o inimă tricoloră și că sufletul său găzduiește o dragoste imensă pentru neam și glie.

Ioan Bogdan Codreanu, primarul comunei Pojorîta, a reușit duminică, 19 august, să fie un exemplu pentru toți cei care trăiesc și simt românește. Acesta a organizat în stațiunea turistică pe care, cu dăruire și seriozitate, o reprezintă, un eveniment de excepție dedicat, exclusiv, Centenarului Marii Uniri.

Cu un program demn de un oraș, cu invitați dintre cei mai valoroși, dar și cu momente încărcate de emoție și patriotism, evenimentul dedicat Centenarului Marii Uniri a fost un real succes.
Programul spectacolului a debutat cu un moment special susținut de elevii școlii gimnaziale din Pojorîta. În continuare, edilul comunei i-a premiat pe cei care ne sunt încă pilde istorice vii, adică pe veteranii de război, dar și pe elevii merituoși ai comunei.

Este important să ne sărbătorim veteranii de război și să îi respectăm pe acești oameni care s-au jertfit pentru noi. În semn de recunoștință, la inițiativa primarului, Consiliul Local a hotărât, în unanimitate, ca Anița Vasile și Hojda Petru, să fie declarați Cetățeni de Onoare ai comunei Pojorîta. Vă iubim și vă prețuim, iar astăzi vă mulțumim pentru tot ce ați făcut pentru noi”, le-a transmis primarul comunei, celor doi veterani de război.

De asemenea, primarul le-a oferit diplome și flori și tuturor elevilor din comuna Pojorîta, care au ales să urmeze o carieră militară și care se remarcă la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” .

Tot în cadrul evenimentului dedicat Centenarului au fost premiate și cuplurile de aur, adică cei care, de 50 de ani trăiesc împreună. Emoționant a fost și momentul în care primarul comunei a citit un mesaj pentru unul dintre cupluri, trimis de la copiii din străinătate. Acesta a adus lacrimi pe obrajii bătrânilor și a multor persoane din public.

Nume sonore din Generația de Aur a folclorului românesc, la Pojorîta

 

Nineta Popa, Nicolaie Furdui Iancu și formația sa, Gheorghe Roșoga, Radu Ciordaș, Daniela Condurache, Ilie Caraș, sunt doar câteva dintre numele sonore care au fost prezente la evenimentul de la Pojorîta.
De asemenea, promotorii tradițiilor și obiceiurilor din Pojorîta, artiștii de la cele două ansambluri „Străjerii Bucovinei” și „Plaiurile Pojorîtei”, le-au oferit celor prezenți momente spectaculoase.

Nu e de mirare că numărul spectatorilor a fost unul mare, aici fiind prezenți și Cristian Șologon,  subsecretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale Administrației Publice și Fondurilor Europene, deputatul PNL Angelica Fădor, deputatul PSD, Emanuel Havrici și prefectul județului, Mirela Adomnicăi.

 

Ioan Bogdan Codreanu, primarul comunei Pojorîta, apel la unitate și credință, în an istoric

 

În discursul său, edilul comunei a amintit de faptul că anul 2018 este unul istoric, care ar trebui să aducă mai multă unitate în rândul românilor.

„100 de ani de la Marea Unire. 100 de ani de când moșii și strămoșii noștri ne-au lăsat liberi și ne-au lăsat tot ce a fost mai bun în această țară. Datoria noastră este ca, de la mic, la mare, să prețuim și să păstrăm tot ce am primit, și să facem ca prezentul și viitorul nostru să fie acela pe care ni-l dorim. Îmi doresc ca acesta să fie anul care să aducă unitatea, liniștea, înțelepciunea și credința. Ceea ce este cu adevărat important este faptul că, astăzi, la 100 de ani de la Marea Unire, Dumnezeu a orânduit să fim aici, sănătoși, să ne privim în ochi și să ne iubim, iar alții din cer să ne vegheze și să ne ajute așa cum au făcut-o și când erau în viață”, a transmis primarul stațiunii turistice Pojorîta.

Spectacolul dedicat „Centenarului Marii Uniri”- România 100 de ani, este până acum, singurul eveniment organizat de o instituție din județul Suceava, care să fie dedicat în totalitate Anului Centenar. Evenimentul s-a încheiat cu un recital susținut de Cosmin Iosef.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.