România a intrat deja în anul centenarului Marii Uniri, iar autoritățile locale ar trebui să marcheze momentul cu manifestări impresionante și să le ridice monumente celor care au unit România. În județul Suceava, primul primar care marchează anul centenar este Ioan Bogdan Codreanu, edilul comunei Pojorîta.

Acesta a creat cărți poștale care vor fi împărțite tuturor locuitorilor din comună și reprezentanților instituțiilor, iar la intrarea în primărie a amenajat un colț dedicat Centenarului Marii Uniri. De asemenea, la intrarea în comună vor fi amplasate plăcuțe care să arate tuturor celor care trec prin stațiunea de interes local Pojorîta, că aici istoria neamului român se află la loc de cinste.

Iubitor al istoriei și deținător al multor documente care vorbesc despre istoria comunei Pojorîta, primarul Codreanu consideră că fiecare dintre noi ar trebui, în semn de recunoștință, să facem ceva pentru a marca acest an istoric.

„Pentru noi cei de azi, acest an este în primul rând un an al recunoștinței pentru cei care au contribuit ca România Mare să arate așa cum este astăzi. E important cum ne manifestăm noi această recunoștință. Astfel, Primăria Pojorîta își dorește ca în următorii ani de zile să onoreze centenarul Marii Uniri,  prin proiecte importante de dezvoltare a comunei. De asemenea, anul acesta vom avea mai multe evenimente dedicate anului centenar pentru că, frumoasa comunitate din Pojorîta își cunoaște istoria și o cinstește. Poate că e un bun prilej să fim mai buni, mai uniți și să renunțăm la a face rău. La mulți ani, Românie frumoasă! La mulți ani, români de pretutindeni”, a transmis edilul.

În întreg județul ar urma să aibă loc mai multe manifestări dedicate anului centenar.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.