Complexul bisericesc, cu baza de tratament și hotel, deținut de IPS Teodosie la Suceava, a fost închis de pompierii suceveni.

Astfel, o echipă de control a ISU Suceava s-a deplasat, vineri după amiază, la aşezământul monahal pentru a verifica dacă cei de acolo s-au conformat solicitărilor pompierilor de intrare în legalitate, stipulate în procesul verbal de constatare, din 12 februarie 2015.

„Acolo este vorba despre două entități: juridic și administrativ. Noi am închis baza de odihnă și tratament, precum și construcția care este destinată turiștilor, cunoscută și sub denumirea de „Casa Pelerinului”. Noi am adus la cunoștință și până acum ceea ce nu era în regulă acolo, drept urmare asta era o treabă cunoscută”, ne-a declarat șeful ISU Suceava, Ion Burlui.

Primarul comunei Dorna Arini, Ioan Moraru, a declarat că cei de la ISU, își fac treaba, însă se putea da un termen mai mare de evacuare, a celor care erau prezenți în ziua respectivă acolo.

„S-au prezentat cei de la ISU, pe la ora trei și au pus în vedere ca în termen de trei ore să se evacueze baza de tratament. Nu cred eu că nu se putea da un termen mai lung, să zică de exemplu, să evacueze acolo până luni dimineața. Erau oameni din Constanța, din Galați, de prin Vaslui, care au fost puși în neplăcuta situație de a părăsi locația într-un timp atât de scurt. Una peste alta, într-o localitate în care nu avem alte bogății, nici pădure comunală, nici alte intreprinderi mai mari care să aducă bani la bugetul local, este destul de trist ce s-a întâmplat. Erau vreo 30 de suflete care aveau loc de muncă la baza de tratament. E adevărat că trebuie să intre și cei de aici în legalitate, din punct de vedere al ISU, doar că baza de date de aici, nu arată ca acel club din București. Este o bază modernă, cu mai multe ieșiri și știu că făcuse un credit pentru a putea îndeplini mai multe condiții, care s-au impus atunci când au fost acele controale mixte”, a declarat pentru SuceavaLive, Ioan Moraru, edilul comunei Dorna Arini.

În luna septembrie a acestui an, pompierii au intervenit la complexul monahal pentru a stinge un incendiu izbucnit la mai multe chilii, din cauza unor improvizații la instalația electrică.

Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Gheorghițeni este un așezământ monahal de maici, ctitorie a IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului. Așezământul monahal a fost construit în satul natal al ierarhului, pe locul casei părintești. Mănăstirea a fost sfințită pe 20 octombrie 2004, de către Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului și PF Teoctist. Mănăstirea este subordonată administrativ Arhiepiscopiei Tomisului.

 

 

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.