Ioan Moraru, primarul comunei Dorna Arini, n-a prea avut vreme să se plictisească în acest mandat. Spunem asta pentru că în această comună s-au atras fonduri, banii au fost investiți exact acolo unde aveau cetățenii cea mai mare nevoie, iar fața comunei s-a schimbat radical.

Edilul comunei nu se ferește astăzi să vorbească despre tot ce a realizat, tocmai pentru că n-are puține de spus.

Vicepreședinte al Grupului de Acțiune Local „Bazinul Dornelor”, Moraru a construit cu sprijinul GAL-ului o grădiniță dotată la standarde europene.

„Pe GAL tocmai am finalizat o grădiniță cu program normal, în satul Cozănești. Recepția a avut loc de curând, iar noi ne pregătim să-i mutăm pe copii în casă nouă. Acest obiectiv a fost realizat în aproximativ șase luni și are o valoare de 97.500 de euro.”

Nu doar pe GAL s-au realizat investiții în această comună și nu doar școlile au avut de câștigat.

„Am finalizat și patru drumuri din comună. Este vorba despre Rusca 1, Rusca 2, Sunători și încă o porțiune de pe pârâul Arinului. Avem lucrări și la Căminul Cultural de consolidare, reparații și modernizare. Pentru că sportul este extrem de important, suntem în grafică cu lucrările de la cabinele și tribunele Stadionului Comunal”, a declarat pentru Suceava Live, primarul comunei Ioan Moraru.

Una dintre problemele comunei pentru care nu s-a găsit rezolvare, este alimentarea cu apă. Administraţia locală a avut aprobat pe Măsura 3.2.2 un proiect de alimentare cu apă şi canalizare, dar care nu a intrat la finanţare.

„Acum există un target: toate comunele patriei până în 2018 trebuie să fie racordate la sistemul de apă și canal, în caz contrar, localitățile cu peste 9000 de locuitori, care nu vor face aceste investiții, vor intra în <infringement>”, ne-a declarat Moraru.

Primarul s-a mai declarat nemulțumit și de faptul că în România se pierde timp cu acele contestații pe care și le fac constructorii, unii altora, iar lucrările din comună bat pasul pe loc din cauza acestora. Infrastructura comunei reprezintă o altă prioritate a edilului.

„Avem multe realizări în comună. Ne gândim și la modernizarea infrastructurii, iar în acest sens avem și un proiect pe PNDL, am realizat proiectul tehnic, am scos lucrarea la licitație, însă din păcate, cum des se întâmplă la noi, suntem în faza de contestații.

Eu puteam să dau drumul la lucrări încă din iunie, iar acum suntem în noiembrie și încă nu s-au terminat aceste contestații”, a spus primarul comunei Dorna Arini.

În încheiere, edilul comunei ne-a declarat că acestea sunt doar câteva dintre obiectivele pe care și le propune să le realizeze la el în comună, acesta subliniind că știe și o sumă aproximativă a investițiilor din comuna sa, din acest mandat de primar.

„Cu tot cu îndiguirea de care v-am povestit, lucrările continuă la zidirea cu piatră care va face să avem o zonă extrem de frumoasă la noi în comună și cu celelalte lucrări, banii atrași în acest mandat depășesc 100 de milioane de euro”, a conchis Ioan Moraru.

 

 

Comentarii Facebook

One Response

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.