Anul pe care tocmai ne pregătim să-l lăsăm în urmă consfinţeşte, pentru istoria dezvoltării edilitare a comunei Ostra o realitate mai mult decât evidentă: de la an la an, această comună se dezvoltă! Doar cine nu vrea nu vede cum se schimbă lucrurile în această comună, de la lună la lună.

Principalul „vinovat” pentru acest lucru este nimeni altul decât primarul comunei Ostra, Ioan Oros. Acesta s-a înconjurat de o echipă de profesioniști și recunoaște că meritul este și al lor, nu doar al lui.

Despre anul ce tocmai se apropie de final, Oros spune că a fost un an rodnic pentru comuna sa.

„Cu toate că în anul 2016 absorbția de fonduri europene a fost pe lângă cifra zero, Primăria comunei Ostra a reușit să realizeze destul de multe  proiecte. Dintre acestea aș putea aminti: salubrizare comuna Ostra, activitate de precolectare, colectare și transport deșeuri municipale, reabilitare trotuar, legătura centrul comunei cu DJ 177A 350 MP (sursa finanțare buget local, valoare 75.000 lei). De asemenea, s-a modernizat infrastructura rutieră în comuna Ostra (sursa finanțare buget local, în valoare de 42.120 lei), s-a elaborat proiectul pentru refacerea infrastructurii calamitate în 18-19 iunie 2016 în comuna Ostra și s-a întocmit  studiu de fezabilitate și audit energetic pentru izolații termice (sursa de finanțare buget local, valoare 27.600 lei). Tot din retrospectiva anului 2016 face parte și studiul de fezabilitate pentru dotarea cu panouri solare a dispensarului medical și a sediului primăriei (sursa finanțare buget local, valoare 24.000 lei), dar și documentația topocadastrală pentru  drumuri vicinale (sursa finanțare buget local, valoare 6.360 lei). Am reușit, de asemenea, anul acesta să întreținem drumuri vicinale de pământ pe  lungime de 1410m (sursă finanțare buget local, valoare 26.400 lei), dar și să refacem infrastructura calamită, cu bani din bugetul local și fonduri guvernamentale”, a declarat pentru Suceava Live, primarul Oros.

 

 2016, an politic

 

În ceea ce privește faptul că, anul acesta au existat două rânduri de alegeri, primarul PSD Ioan Oros a declarat că a încercat de fiecare dată să pună binele cetățeanului pe primul loc.

„Pe plan politic, în anul 2016, preocuparea noastră a fost aceea de a face politica cetățeanului, adică am reușit să fim aproape de nevoile oamenilor din comuna Ostra, privind protecția socială, siguranța cetățeanului, și asigurarea cu toate cele necesare privind buna funcționare a școlii, a grădiniței și a instituției primăriei”, a menționat edilul.

 

 

Planuri mărețe pentru viitorul comunei Ostra

 

„Modernizare și dotare Cămin Cultural în comuna Ostra”, submăsura 7.6 (contract de finanțare semnat. Fonduri europene) și „Modernizare infrastructură rutieră în comuna Ostra”, submăsura 7.2, (documentație tehnică depusă prin programul PNDL) sunt primele proiecte îndrăznețe pe care edilul le are pentru anul 2017. De asemenea, eficientizarea energetică a dispensarului medical și a școlii gimnaziale Ostra, corp 1,2 prin realizarea de sistem izolant cu vată minerală bazaltică, prin programul Casa verde plus, este un alt proiect pentru anul viitor.

Dotarea dispensarului medical și a primăriei cu panouri solare si centrale termice pe deșeuri forestiere, este un alt proiect pe care edilul și-a propus să îl ducă la bun sfârșit anul viitor.

 

Așteptări mari de la noul guvern

 

Ioan Oros n-a ascuns nici faptul că are așteptări mari și de la viitorul guvern al României.

„De la viitorul guvern avem așteptări mari în ceea ce privește absorbția fondurilor europene, în primul rând, continuarea programelor PNDL, CASA VERDE, CASA VERDE PLUS, reducerea birocrației din administrația centrală și locală, reducerea taxelor care îngreunează viața oamenilor, creșterea salariilor în administrația locală, învățământ, sănătate, sprijinirea fermierilor, reindustrializarea, locuri de muncă bine plătite în companii românești, continuarea activității de la Compania de Uraniu, de către români și nu de către străini. Practic, ne dorim un program de guvernare pentru români”, a conchis Ioan Oros.

Trebuie amintit faptul că, Ioan Oros, primarul comunei Ostra, este cel mai iubit primar din județ, la alegerile locale din această vară acesta obținând cel mai mare scor din județul Suceava.

 

One Response

  1. dorin

    STRASNIC BARBAT….FELICITARI PTR MUNCA SI REALIZARILE DE PESTE AN…FRUMOASE REALIZARI…E UN OM DEOSEBIT….IN VARA ??!!….C.PORUMBESCU 93,87—OSTRA 93,45….!!!!

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.